mandag, desember 10, 2007

Desember-søndagssysler uten stress.

En gang i tiden var jeg vel det man kan kalle en jule-stresser. Det var ikke hyggelig i det hele tatt, ikke for noen. Spesielt ikke for meg selv, som garantert endte opp med migrene på julaften klokken 17.00. For noen år siden bestemte jeg meg for å droppe stresset. Det har stort sett vært vellykket, nå lever jeg hver desember måned i visshet om at det blir jul uansett, så jeg gjør kun de juleforberedelsene jeg har lyst og glede av å gjøre, det kan jo variere litt fra år til år. I den grad kjøpesentre må oppsøkes (minst mulig er ønskelig...) gjør jeg det på tider hvor det ikke er kaos av bil og menneskekøer.

I dag har jeg vært riktig fornøyd med mine små anti-stressede søndagssysler. Adventstjerne og stake har kommet på plass i vinduene og kjøkkenjulegardiner er hengt opp. Så har jeg bakt sandkaker, de som er så gode å fylle med krem og syltetøy for eksempel. Nå har jeg hele to slag hjemmebakte kaker i boks, tenker det klarer seg, jeg får støtte den lokale baker`n i år som i fjor, et par slag kjøper jeg der (og putter dem opp i kakebokser så tror jeg nesten jeg har laget dem sjøl!).
I tillegg har jeg riktig god oversikt over julegavene, flesteparten er enten innkjøpt eller bestilt.
Spisebordet i stuen er gaveinnpakking- og syslebord nå i advent-måneden.

Jeg kvalifiserer egentlig nesten til å bli plassert i Flopsy`s gruppe 1, når jeg tenker meg om. Heldigvis kjenner jeg godt til hun der Simone deB. Dermed passer jeg inn i gruppe 2 også. Litt allrounder, huslig-feministisk kan man kanskje si? Huslig bare inntil et visst punkt, må jeg nesten påpeke, for det er bare utrolig mange ting jeg unngår i det lengste å gjøre,vaske vinduer for eksempel, selv om jeg selvfølgelig bruker nylonvask de få gangene det skjer.

Når jeg først er i det huslige hjørnet vil jeg gjerne anbefale denne middags-oppskriften. Testet og utropt til supergod mat i skorpionheimen i dag. Sunt og lettlaget også (jeg byttet bort vårløk med ruccola i salaten og det fungerte kjempebra).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmmm...nam-nam!!

Skorpionkvinnen sa...

Goodwill: :-)

Flopsy sa...

Huslig-feministisk hørtes ut som en bra kombo!

Skorpionkvinnen sa...

Flopsy, jeg synes selv det er en helt ok kombo, og det huslige begrenser jeg stort sett til det jeg faktisk liker å holde på med
:-)