fredag, januar 05, 2007

ÅTTITALLSMIMRING OG FNISING

Bortsett fra fredagskvelder og av og til Dagsnytt så er jeg ikke noen trofast NRK-seer. Men i går vaglet vi oss opp, datter 15 og jeg, for å se på kveldens utgave av en serie om åttitallet som NRK viser. Året det gjaldt i går var 1985, et år jeg husker veldig godt, et år det skjedde mye. Jeg tok eksamen i kunsthistorie den våren, det var karneval i Oslo, det var Live Aid-konserten som jeg satt klistret til skjermen og så på, og ikke minst - i slutten av september ble jeg mamma for første gang! Morsomt å se igjen en del av dette, de kunne vist mye mer, programmet burde vært lenger...
Men datter holdt på å fnise seg i hjel. Hun storlo av hårfrisyrene, av klærne, av stilen, av at skøyting på ski var uglesett, egentlig av alt. Jeg smilte jo også av mye, men ærlig talt - det var da ikke SÅ morsomt... jeg ble nesten litt snurt, og sa vel et eller annet om at bare vent, om tjue år så ler vi av klærne du har på deg i dag! Men egentlig var klærne den gangen rare og stygge, og veeldig rosa. Og korte smokingjakker på gutta... Vi er penere både når det gjelder klær og hår nå, det er jeg ganske sikker på - så får vi se hva dommen blir om ca tjue år!

En ting som også skjedde i 1985 var norsk seier i Melodi Grand Prix. På den tiden var undertegnede opptatt av å heve seg langt over mainstream-musikk, derfor så jeg ikke på TV den kvelden. Derimot var jeg på konsert, med Echo and the Bunnymen. Noen som husker dem? De var ganske store den gang, og likte seg godt i Norge. Bandet kom ut på scenen etter sin pause og startet opp med å gratulere Norge med seier! De hadde rett og slett sett på Grand Prix i pausen... Men ingen av oss trodde på dem, vi tok det som en stor fleip... Det var det jo ikke, og året etter var også Skorpionkvinnen & co klistret til skjermen da Melodi Grand Prix første gang ble sendt fra Norge.

Hvor var du den gangen Norge vant i 1985??6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg så det på tv, mener jeg å huske.

Anonym sa...

Var nok i sofaen foran fjernsynet sammen med familien. Ni år var jeg den gangen, og husker ikke så mye av det annet enn av vi lærte sangen fort-fort, og at det var gøy og rosa og glitrende! Og ja, 1985-stilen er og blir stygg herfra og til evigheten!

Anonym sa...

Jeg var russ i '85, såg grand prix på vorspiel heime hos meg. Deretter dro vi ut på stedets vannhull og feira "seieren". Et lokalt band på scenen den kvelden, jeg er i dag gift med han som spelte bass...

Skorpionkvinnen sa...

Iskwew, det var nok det de fleste gjorde...
Bastet, det er helt sant, 80-talls stilen var glitrende rosa og stygg!
Trine40, det hørtes ut til å være en seierrik kveld for deg også ;-)

Anonym sa...

Jeg så også det programmet sammen med tenåringsdatter, 14 år, og vet du hva? Jeg synes de skal klappe igjen med å le av åttitallet og motene fra den gangen. De følger jo nettopp den moten selv! Joggebukser, hvite joggesko, hvite tennissokker utenpå joggebuksene, hettegensere. Jeg skal vedde på at hårfrisyrene fra den gangen er topp mote om kort tid, det samme med korte smokingjakker og smale skinnslips på gutta.

Ellers må jeg innrømme at jeg flirte litt jeg også. Ikke minst av menneskene vi så, hvor unge de var.

Og så lekre briller de hadde. DEN moten håper jeg ikke kommer tilbake :-)

Skorpionkvinnen sa...

Ja, Goodwill, bare vent, så skal vi le av dem om noen år - og den som ler sist ler alltid best ;-)
Jeg er enig i at de så veldig unge ut alle sammen...merkelig. Kan det ha noe med at jeg har blitt eldre - nei, nei, nei!!!
Jeg har et par briller fra 80-tallet liggende et sted, de er helt grusomme!
Gratulerer med egen blogg forresten! Jeg skal nok kikke innom.