fredag, januar 05, 2007

SIVILSTAND: SKILT

Noe av det verste jeg vet er å bli satt i bås!! Og betegnelsen "skilt" er en slik båssetting som provoserer meg. Når media uttaler seg, alltid negativt, om barn av skilte foreldre blir jeg sinna. For skilte foreldre er vel like individuelt forskjellige som det gifte foreldre eller enslige foreldre er.

Offentlige etater driver med båssetting i utstrakt grad. På selvangivelsen skal man alltid krysse av for sivilstand, og man er ikke enten enslig, samboende eller gift - nei, har en vært gift og gått ut av ekteskapet så henger sivilstand SKILT ved en resten av livet, tydeligvis! Selv i vår tid har ordet "skilt" en negativ klang. En litt fallen person, liksom...
Nå i formiddag var jeg inne på den nye MinSide på Norge.no. Et bra tiltak på alle måter. Men der også, registrert sammen med adresse, personnr osv. SIVILSTAND : SKILT. Hva er vitsen! Det har da ingen skattemessig betydning! Jeg er en voksen ENSLIG person som en gang har vært gift. Basta!!

Grrrrr........

6 kommentarer:

Anonym sa...

Godt poeng! Betegnelsen har jo faktisk overhode ingen betydning.

Send link til norge.no med denne tråden.

Skorpionkvinnen sa...

Mulig jeg gjør det, Iskwew!

Anonym sa...

Og eks-samobere.. de er da minst like skilt som folk som har vært gift.

Hrmmmf.

Anonym sa...

Du må nok gifte deg igjen.

Skorpionkvinnen sa...

Iskwew, ja, ikke sant!!

Habben, jeg tviler vel på at Skorpionkvinnen noen gang blir en "ærbar kvinne" igjen...

Anonym sa...

hehe, helt enig, det der er jo helt middelaldersk. det har jo ingen betydning, skattemessig eller ellers, om man er gift-og-skilt og derfor enslig, eller bare enslig?

jeg bodde en stund i frankrike, og da var jeg enslig. da måtte jeg krysse av for "célibataire" i alle papirer, enten jeg følte meg sølibatær eller ikke ;)

og så skiller vi ikke mellom frøken og fru her i landet lenger, så noe går i alle fall i riktig retning!