tirsdag, april 21, 2009

Jeg twittrer, altså er jeg?

Skorpionkvinnen fortsetter med å delta på lærerike og meget nyttige kurs. Enhver bibliotekar burde kjenne til det nye som rører seg på web2.0 fronten, og nå har jeg altså blitt oppdatert. Blant annet ved hjelp av et inspirerende foredrag av Øyvind Solstad fra NRKbeta. Han snakket om mye forskjellig, blant annet om Twitter, som jeg inntil i går hadde avskrevet som uinteressant for meg. Men da han snakket og viste hvordan han brukte det, forsto jeg plutselig at dette var både morsomt og spennende. Jeg kastet meg ut i det i går ettermiddag, opprettet profil og der fant jeg jamen flere gode gamle kjente fra bloggeverden også! Sukkerspinn fikk høre om min nye oppdagelse, og vips så var hun på Twitter også. Ungene (eeh, ungdommene) mine er noen treiginger, ingen av dem driver med dette ennå. Mulig de ser på moren sin med overbærenhet og ler litt i det skjulte?

7 kommentarer:

Sukkerspinnengelen sa...

Ingen av de unge jeg kjenner ser ut til å twitre. Makan!

Skorpionkvinnen sa...

Nei, de er så trege så...

fr.martinsen sa...

Alderssnittet på Twitter er høyere enn på Facebook. Det virker rimelig på meg. Ungdom har en større tendens til å være orientert mot å holde vennekontakt, mens folk på Twitter (i alle fall i Norge) i stor grad deler faglig informasjon.

(og nå ser jeg at jeg snakker som en tørr politiker, ja ja, sånn kan det gå)

Skorpionkvinnen sa...

Fr Martinsen, det lyder som en meget adekvat forklaring (sånn snakker min indre tørre politikerstemme) Jeg skal prøve å forholde meg nogenlunde faglig og seriøst til Twitter da, men litt tullogtøys må jeg vel få lov til?
:-)

fr.martinsen sa...

Jeg liker en god porsjon tull og tøys også. Man setter jo opp sin twitterstrøm slik at den passer en selv. På min har jeg masse faglig stoff og mange saksfelt jeg interesserer meg for, men jeg liker at det kommer spissformulering og hverdag inn også.

Slik at det ofte blir: Det tenkte jeg også på akkurat nå!

Eller at livet bare bretter seg ut der, noen skal drikke øl, noen skal trene, det er kos å se.

Anonym sa...

Gøy dere er på Twitter! :)

Jeg er ikke en av de som kommer med faglig stoff på Twitter, men håper det er plass for mitt tull og tøys også. ;)

Skorpionkvinnen sa...

Fr.martinsen, det er fint en en passe blanding, ja. Nå har jeg funnet litt mer ut av dette med twitter og begynt å få en fin blanding av faglighet, saklighet og kjentfolk som jeg følger. jeg liker det!
Lothiane, jeg ser fram til å se dine "tøys og tull"-twittringer. Sikker på at de er lesverdige uansett :-)