mandag, september 08, 2008

Jeg er fortsatt her!

Det har bare vært så mye annet å tenke på og forholde seg til i sommer. Nå har det allerede blitt september, med litt for mye høstvær i forhold til hva jeg kunne ønske. Hvor ble det av den deilige lange Indian Summer som jeg hadde bestilt hos værgudene?
Utenom min tidligere omtalte Portugal-ferie så har sommeren gått med til å takle TRE oversvømmelser i kjelleren, med tilhørende ødelagte ting som var oppbevart der. Den ene gangen var vannstanden nesten 1 meter. Da hjelper det lite at man har plassert ting i 30-40 cm høyde opp fra gulvet for å sikre seg mot vannskader...
Videre har jeg, sammen med storesøster, tømt mitt barndomshjem på vestlandet. De gamle foreldre har flyttet inn i "omsorgsleilighet" (hvor mye omsorg det er kan virkelig diskuteres), hvor de har det bra og trives. Så huset hvor mor og far har levd i 40 år uten å kaste NOE, måtte tømmes før det skulle selges. Det eneste man kan gjøre i en sånn situasjon er å stålsette seg og være beinhard i dette-må-vi-kaste-avgjørelsene. No sentimental feelings... eller så få som mulig!


Vi fylte opp en diger container. Fretex fikk komme og plukke med seg av møbler og ting, men de ville slett ikke ha alt vi ønsket å gi dem. Så enda noen tilhengerlass måtte kjøres til det lokale søppelanlegget før vi var ferdige. Det jeg angrer mest på at jeg kastet var min gamle store slitne blå bamse. Den var ikke særlig pen, men jeg elsket den høyt som barn. I min "usentimentale" tilstand kastet jeg den i containeren, lå så våken om natten og tenkte på den og bestemte meg for å dra opp og redde den. Men det hadde striregnet om natten og bamse (Bjørn Åge het den...) som var av typen fyllt med sagflis og var blitt søkk våt. Så jeg overlot ham likevel til en ublid sjebne på søppeldynga.

Helt usentimental klarte jeg ikke å være, både jeg og storesøster tok selvfølgelig med oss noen ting fra barndomsheimen. Det lille jeg skulle ha med fylte faktisk opp hele bilen da jeg skulle kjøre hjem til Østfold igjen. Nå er det overfylt i skuffer og skap her hos meg.

Dette er noe av det jeg hadde med fra barndomshjemmet:
Senere i sommer har jeg vært i København, hvor jeg blant annet endelig fikk se utstillingen med fotografier av Sally Mann. Til tross for alle intensjoner om å gjenta fjorårets suksess på Down on the farm måtte jeg droppe denne festivalen i år, men jeg deltok på Månefestivalen som frivillig medarbeider, her sees Skorpionkvinnen i full sving med å selge ølbonger til folket:

Sommeren 2008 er over, høsten er her og med den forhåpentligvis inspirasjon til litt mer aktivitet her i bloggen.

8 kommentarer:

alliene sa...

Hyggelig å se aktivitet her! :)

Min dypeste medfølselse ang oversvømmelsene - det har jeg følt på kroppen flere ganger selv. Den ene gangen ble album med uerstattelige bilder fra barndommen min helt ødelagt... :(

Sukkerspinnengelen sa...

Og MIN dypeste medfølelse angående brutal og langsom avliving av kjær og trofast blå bamse. Herregud, Skorpan, åssen kunne du?? (Gnikke, gnikke, gni det inn.)

Skorpionkvinnen sa...

Takk for det Alliene! Å få ødelagt uerstattelige bilder er noe av det verste!Heretter blir ingenting av verdi plassert i kjelleren, bortsett fra vaskemaskinen, som ikke får plass andre steder.
Sukkerspinn, bare gni det inn du. Jeg har dårlig samvittighet ennå, og regner med at bamsegudene pønsker på en grusom hevn. Men jeg får unnskylde meg med at jeg var i en slags "vi må kaste alt"-rus...

Sukkerspinnengelen sa...

Du tok lissom kvælertak på absolutt alle følelsene dine i gjerningsøyeblikket? Jeg trur du kan får fradrag i straff for det, eller du var kanskje utilregnelig i gjeningsøyeblikket?

Skorpionkvinnen sa...

Utilregnelig, tenker jeg vi sier!

Anonym sa...

Stakkars bamse... men jeg tror han tilgir deg. Du har jo minnene og de kan ingen ta ifra deg. ;)

Men oversvømmelse tre ganger..! :-O Det må være forj.. når sånt skjer, føler virkelig med deg.

Anonym sa...

Føler med deg ang. vannet i kjellern, håper det blir en ordning om ikke lenge! Sikkert vemodig med tømming av barndomshjemmet også selv om det er nødvendig... Har dere forresten fått solgt huset?
Håper vi ses utover høsten, alt for lenge siden!
Klem

Skorpionkvinnen sa...

Lothiane, ja for j... er helt riktig, men har fått det litt på avstand nå, heldigvis.
Mettan, barndomshjemmet ble solgt på no time i sommer. Rart og vemodig, men abolutt riktig! Håper vi sees snart ja, senest i november ;-)