torsdag, april 03, 2008

Til hovedstaden for å gjøre meg kulturell

I morgen ettermiddag blir jeg hentet av gode venner og fraktet inn til hovedstaden for å delta i hovedstadens kulturliv. Jeg skal se Tolvskillingsoperaen. Lurte litt på hvorfor i all verden jeg ikke fant noen anmeldelser på nettet, så gikk det opp for meg at premieren er i dag, torsdag 3. april...
Gleder meg i hvert fall til å se og høre dette stykket. Jeg kjenner en del av musikken til Kurt Weil, best fra en plate (maxi-singel?) som jeg en gang i oldtiden hadde med David Bowie, The Alabama song, men den er fra en annen opera tror jeg. Her er den:En gang i tiden hadde jeg også denne platen med Kurt Weil-musikk, på vinyl. Tror nesten jeg må anskaffe den igjen. Mener å huske at den er utrolig bra, og mange fine artister samlet på en plate.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kos deg på teater, har også lyst til å se Tolvskillingsoperaen! "Alabama song" er forresten fra musikkspillet "Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny". God helg!

Skorpionkvinnen sa...

Hei Mettan, takk for det! Fint med litt tilleggsopplysninger fra en musikkekspert :-) God helg, sees senere!

fr.martinsen sa...

Jeg tror det var denne, Baal

Jeg hadde den også, kanskje den står i kjelleren også. Remembering Marie A. var en favoritt.

Jeg har også samleplaten med Weill-musikk, og det som er versjon nr 2 tror jeg September Songs.

Ikke bare det, jeg var på Tolvskillingsoperaen i går! (men jeg ble ikke begeistret)

Skorpionkvinnen sa...

Fr.Martinsen, ja den Baal EP-en var det vi hadde. Men også The Alabama song, og den er jo ikke på Baal, så kanskje det var en singelplate i tillegg. Litt for lenge siden til å huske nøyaktig, de står sikkert nå på loftet hos ex.