fredag, november 30, 2007

To røde ting - pluss litt katt og reklame

Is er noe jeg liker. Ikke all is da, krokanis kan jeg for eksempel ikke fordra. Sånne småis er heller ikke noe stas. Men is som dessert er en slager her i huset. God vaniljeis med varm sjokoladesaus, eller bare litt espresso helt over. Italiensk is, det er den aller beste isen. Iskrembutikkene i Roma er nesten verdt hele turen alene, store disker fylt opp med is og sorbeter i alle tenkelige varianter, jeg får litt sånn "i`m in heaven"-følelse når jeg er der.

Den første røde tingen jeg vil fortelle om er en supergod is jeg fant i frysedisken i forrige uke. HennigOlsen har slått til med noen varianter av italiensk is, og jeg fant ut at jeg ville teste bringebærsorbeten. Nå har det seg sånn at vi også elsker marengs her i huset, og kombinasjonen is og marengs er utrolig godt. Her er desserten fra sist søndag, bringebærsorbet med marengs og litt krem på toppen, rød og lekker med hvitt tilbehør.
Bringebærsorbeten svarte til forventningene, så dette blir årets juledessert, da i godt følge med kransekake (jepp, jeg er både matvrak og slikkemunn...)
Dagens andre røde ting er det fine, fine røde heklede teppet som pusefrøken har fått i gave av byens søteste engel. Vakkert rødt, akkurat passe stort for en liten pus og med matchende katteleke som tilbehør. Pus skjønte selvfølgelig at teppet var til henne, og tok det i bruk umiddelbart.For at det ikke skal bli for mye katte-idyll her slår vi til med et grusomt jaktbilde, her er siste fuglefangsten som pusen brakte til hus. Hun fikk dessverre ikke ta den med inn i stuen, så hun måtte vise den fram i vinduet.
Til slutt på en fredagskveld, jeg falt for denne reklamen. Kniiis...
(dette var på ingen måte noen oppfordring til gutta om å barbere seg overalt, jeg liker hårete mannebryst og mere til jeg da...)

13 kommentarer:

Sukkerspinnengelen sa...

Åh, så godt å se at ho likte teppet! Jeg var bare håndverkeren, du sto for idé og design :-)

Skorpionkvinnen sa...

Jeg visste jo ikke at det var hun som skulle få det!
Tusen takk, miiaauu...
:-)

Sukkerspinnengelen sa...

Det visste heller ikke jeg da jeg begynte, men jeg skjønte etterhvert at jeg ikke hadde nok garn til at teppet kunne bli stort nok til mine velbygde kastrater.

Flink pusefrøken som forsyner seg av naturens spiskammer.

Skorpionkvinnen sa...

Det er sant, dine ville nok ikke fått plass på teppet!
:-)

Sukkerspinnengelen sa...

Så da ble jeg fornøyd når du tok deg av designet, vettu. Og en nett pusefrøken måtte jo ha en matchende leksak.

Philip-mannen grfset seg mellom bena når jeg stirra lenge nok på'n. Jeg hadde strengt tatt håpa på mer..

Skorpionkvinnen sa...

Du hadde vel håpet på mer, ja
;-)

Sukkerspinnengelen sa...

Definitivt.

Anonym sa...

For et fabelaktig teppe! Pondus og Italienerfrøkenen er grønne av misunnelse.

Og Pondus og din pusefrøken er definitivt i slekt, ja. Selv om jeg ikke har fått døde fugler servert, da.

fr.martinsen sa...

da skal jeg lete etter bringebærsorbeten. jeg savner nemlig fortsatt jordbærsorbeten til møvenpick, den smakte så mye jordbær..

Lothiane sa...

Den desserten så kjempenam ut! Fuglen fristet ikke like mye, men det ser ut som katten er svært stolt og fornøyd. Så koselig med kattepresang, da! :)

Jeg har heller ikke noe imot hårete mannebryst. Di Caprio har aldri vært noen stor helt her (selv om han spiller greit da).

Skorpionkvinnen sa...

Iskwew, det teppet er virkelig satt pris på av pusefrøken her, hun ligger på det hele tiden nå. Så Pondus og Italiener kan gjerne være misunnelige :-)

Fr.Martinsen, Møvenpick hadde mange gode sorter is før i tiden, som bare ble borte, jeg husker Grapes red and white, White Chocolate Chip og Mandarin cream. Kjempegode, forstår ikke hvorfor de forsvant.

Lothiane, isdesserten er helt klart å foretrekke framfor fuglen!
Menn er fine i naturell utgave, det er vi tydeligvis enige om ;-)

fr.martinsen sa...

Antakelig bytter de ut de sortene som blir minst solgt?

Derfor tenker jeg at jeg må kjøpe de som er mine favoritter nå, vanilje (beste vaniljeisen som fins..) og valnøtt oftere enn bare til anledninger. For å støtte sortene mine liksom.

Og karamell i solidaritet med den store ungen.

Skorpionkvinnen sa...

De kuttet sikkert ut de sortene på grunn av for lite salg, ja. Noe jeg ikke helt forstår, for de var så innmari gode. Møvepick vanilje og maple-valnøtt er lekre, ja. Vi kjøper av og til Hagen-Däsch is, som de har på 7-11, god men dyr!