fredag, november 23, 2007

Forfattere framfor fyll

I kveld valgte jeg forfattere framfor fyll. Det har seg sånn at siste helg i november blir det arrangert en stor fest for alle de kommunalt ansatte her i lille byen. Det hele foregår i en idrettshall, og er av en slik art at det er best å ikke være helt edru hvis man skal delta. Jeg har deltatt i festlighetene mange ganger, men i kveld valgte jeg fest og fyll bort til fordel for forfatteraftenen som ble arrangert et annet sted i byen. En hel rekke av fylkets forfattere stilte opp, blant andre Johnny Halberg, Atle Næss, Ivo de Figueiredo og ikke minst Thore Hansen, som jeg i likhet med enkelte andre er stor fan av.

Arrangørene hadde håpet på at minst 40 skulle komme, det møtte opp 140, det vil si at det var fullt hus og stor stemning. Forfatterne leste litt fra de nyeste bøkene sine, og noen fortalte litt bakgrunnsinformasjon fra skriveprosessen. Til min overraskelse var det ikke bare interessant, men også riktig morsomt og underholdende.

Thore Hansen gir ut to bøker nå i høst, en siste bok i Skogland-serien, og en praktutgave av den boka som første gang kom i 1985, Han som lengtet til stjernene. Begge bøkene anbefales, men for de som er betatt av Thores illustrasjoner er den sistnevnte noe man absolutt burde skaffe seg. Jeg kjøpte den selv nå i kveld, og siden jeg er så heldig å kjenne forfatteren fikk jeg en kjempesøt personlig hilsen i boka.

En bok jeg gleder meg til å lese, er den siste til Johnny Halberg, All verdens ulykker. En bok litt utenom vanlige genrer, den høres herlig morsom og ironisk ut. Publikum hylte av latter da han leste høyt fra boka nå i kveld.


Baktanker om å treffe kjekke menn har jeg overhodet ikke når jeg går på forfatteraften. Men i kveld var det søren meg opp til flere av det slaget, til og med en som jeg syntes så ekstra kjekk og søt ut (og som jeg tror at jeg har sett før også...). Han smilte sånn litt forsiktig til meg flere ganger, jeg smilte selvfølgelig sånn litt forsiktig tilbake, men siden jeg er litt sjenert så snakket jeg selvfølgelig ikke til ham. Dumt? Ja, helt sikkert...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åååå. Nå ble jeg misunnelig!

Thore Hansen har vært en stor helt i mange år; han beveger seg liksom i sitt helt egne univers, med en strek som jeg liker veldig godt. Har i lang tid trålet brukthandler etter hans utgivelser, og barnebøkene er jo også flotte (for både barn og voksne).

Gjett om "Han som lengtet til stjernene" skal kjøpes inn - her stoler jeg ikke på eventuelle harde pakker under juletreet! Takk for tips :o)

Og du har vel tid til å samle litt ekstra selvtillit før neste forfatteraften? Høres ut som et flott tiltak forresten (forfatteraftenen altså..).

Skorpionkvinnen sa...

Earlgrey, du kan glede deg til den boken, den er såå fin. kolorerte illustrasjoner, og lekkert papir, som Thore sa i går kveld, han og forleggeren valgte ut det lekreste papiret, så glatt og fint som ungpikehud...
Synd du ikke var her i går da, de solgte boka med rabatt og Thore signerte til de som ønsket det.

Selvtilliten er vanligvis sånn passe ok, men i sånne "smileforsiktig, tror jeg liker deg" situasjoner blir den plutselig mye mindre...

Lothiane sa...

Så artig å være med på! :)

og når jeg leser om de søte mennene så fikk jeg plutselig lyst å dra på neste tilgjengelige bokaften.

Den boka med stjernene burde jeg hatt! Helt klart. :)

Stjernesøkeren sa...

*aldeles grønn*

Thore Hansen er unik!

Skorpionkvinnen sa...

Lothiane, bokinteresserte og kjekke menn er ganske bra...
Du kan jo ønske deg den fine Thore Hansen-boka til jul?

Stjernesøkeren, det er helt sant at han er. Og utrolig morsom å snakke med, et oppkomme av fantasi, humor og klokskap.