mandag, september 10, 2007

DEN DYRESTE FLYREISEN

Når jeg skal fly "hjem" til vestlandet, nærmere bestemt sørvestlandets perle Haugesund, er jeg henvist til å reise med SAS-Braathen, de har av en eller annen grunn monopol på denne ruten. Dermed er det selvfølgelig lite virkelig billige billetter å oppdrive. Hvis man ser på en oversikt over billigbilletter fra SAS-Braathen nå i høst, er det tydelig hvilket reisemål som er det dyreste, hvis man regner pris i forhold til flystrekningen. Haugesund er desidert dyrest. Billigbillett til Bardufoss er nøyaktig samme pris, 597 kr. og flystrekningen opp dit er minst tre ganger så lang.
Det er jo mulig dette kommer av at så mange har innsett hvilken fin by Haugesund er, sånn at flybillettene dit er mer attraktive. Men jeg tror nok mest at forklaringen er at SAS-Braathen ikke har konkurranse fra Norwegian og dermed tar så mye de kan for billettene på denne strekningen. For sant å si er det temmelig vanskelig å finne billetter til 597,- også, de avgangene jeg har sjekket opp i dag kom alle på minst 1800,- t/r. Det er dessverre i overkant av hva jeg har mulighet for å betale for en liten tur hjem for å hilse på gamle foreldre.

(og ingen klimadebatt her nå, har man lite penger og lite ferie så er billig fly den eneste brukbare reisemåten til steder uten togforbindelse, hvis man ikke er på sommerferie eller noe sånt...)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Dere er altfor bortskjemte der borte. 597 NKr for en flybillett er ikke dyrt. Iallefall ikke her, hvor normal pris for en billett fra Cedar Rapids til Chicago er omtrent $600. $350 er billig, ifølge en kjenning som flyr mye. Skal jeg fly til Seattle blir det minst $1000, og til Norge må jeg betale over $2000 før jeg er ferdig.
Men jeg er enig i at det ikke er riktig av SAS å prise strekninger de ikke har konkurranse på annerledes enn der de har konkurranse.

Sukkerspinnengelen sa...

Kanskje det var derfor SV gjorde et dårlig valg? Folk ønsker faktisk å fly rundt til lav pris? (Jeg bare tangerer temaet du sa jeg ikke skulle ta opp..)

Anonym sa...

Det betyr jo at det er Haugesundsaraberne som subsidierer nordlendingene.

Vanskelig å si at man bør velge sitt opphavssted med omhu, det er det på en måte andre som gjør for oss, så du får heller se på det som eksklusivt å kome fra denne vakre byen!

:-)

Skorpionkvinnen sa...

Marina, jeg er helt enig i at 597 ikke er dyrt for flybillett! Men det ergrer meg at det koster det samme å fly de 500 km over til sørvestlandet som det gjør til Nord-Norge. Men det må også nevnes at de billigste billettene er vanskelige å finne på strekningen til Haugesund, stort sett vil det koste 16-1800 nkr for billigste variant. Og det er vel omtrent
$5-600?
Sukkerspinn, jeg tror mange mennesker gjerne vil fly til lav pris. Men er litt usikker på om dette egentlig har noe å gjøre med SV`s tilbakegang...?? :-)
Goodwill, ja neste gang jeg flyr dit skal jeg minne meg selv på at jeg subsidierer nordlendinge...og føle meg litt eksklusiv :-)

Lothiane sa...

Jeg er heldig som har familie i Stavanger, dit er det i hvert fall mulig å få tak i billige billetter. Det er mye å betale 1800 for en helg altså. Kjipt.

Anonym sa...

Jeg er enig i at flyselskapene driver med rotten prispolitikk. Hvorfor skal en billett koste 597 kroner, mens en annen billett på akkurat samme fly koster 1800?
Jeg oppdaget nettopp at hvis jeg drar noen dager før takksigelsesdagen kan jeg fly til San Francisco for bare $204. Jeg hadde ingen planer om å dra til San Francisco i høstregnet, men det blir kanskje til at jeg drar likevel, bare fordi det er billig. Akkurat som jeg drar til Toronto fra tid til annen bare fordi det er det ene stedet jeg kan dra til uten å betale en formue.

Skorpionkvinnen sa...

Lothiane, noen ganger har jeg faktisk vurdert å fly til Stavanger og ta kystbuss videre. Men det går så mye tid bort fra en kort weekend på den måten.
Marina, fly billig til San Fransisco og/eller Toronto høres ut som en meget god idé!
*litt misunnelig*