tirsdag, august 07, 2007

FESTIVAL-LIV

Årets Down on the Farm-festival ble, i likhet med fjorårets, vellykket på alle måter. Etter en våt, blåsende og kald juli måned var det nesten utrolig at været første helga i august var ganske så bra. Sukkerspinnengelen og undertegnede klarte i felleskap å få satt opp mitt mye omtalte hustelt relativt fort og greit. Litt fikling med hvor de forskjellige stengene skulle være ble det, men det var tross alt ca ti år siden jeg sist hadde satt det opp. Her er teltet i all sin prakt:Legg merke til den fine hagenissen og rosa frosken. Litt pynt foran teltet var på sin plass syntes vi, og var riktig stolte over de fine tingene. Natt til søndag var begge to på mystisk vis borte, søndag formiddag dukket heldigvis frosken opp, den hadde hoppet opp i blomsterkassen til de unge kjekke guttene noen telt lengre opp. Hagenissen så vi aldri igjen, kanskje den fant et bedre hjem ved et annet telt...?


Etter strabasene med teltet var det på tide med mat og drikke, festivalens eneste irritasjonsmoment oppsto da vi måtte stå i kø i godt over halvtimen for å kjøpe bonger, deretter ny laaang kø for å få kjøpt (relativt dyr) mat. Men med mat i magen og øl i glasset var det tid for musikk. Vi hørte Sivert Høyem og The Volunteers. Fin konsert, litt mer rocka enn Madrugada. Spesielt begeistret var Sukkerspinn, hun hang foran scenen og sendte lange blikk opp til Sivert.

Deretter var det lørdagens headliner, Bryan Ferry. Han leverte er profft og lekkert show, både lyd, regi- og lysmessig.

Etter Ferry-konserten var det tid for The Campfire Stage, en liten scene langt nede i skogkanten ved en kornåker. Fredagsnatten var det Jackie Leven som var vert, og flere av musikerne fra dagens konserter deltok utover natten. Stemningsfullt og intim stemning, nesten verdt hele billetten alene... Det var stjerneklart og måneskinn, og med vakker musikk fra den lille scenen ble det nesten magisk.
Lørdag formiddag kjørte vi tur til Strømstad, i tillegg til å handle og gå på do, gikk vi på kafe:Tilbake i teltet satte vi oss til å vente på Habben og Hjorthen, som hadde meddeldt sin ankomst, og også sin interesse for min medbrakte single malt whiskey. Det varte og rakk før de dukket opp, det er nemlig ikke alle som sjekker kart ol før de kjører av gårde. Da de endelig kom var det jo veldig hyggelig å bli kjent med dem da, det skal sies. Hos Habben kan man lese en rapport bl.a. om musikken på lørdagen. Jeg nøyer meg med å ta med et bilde av de jeg kanskje likte best av de store-scene konsertene, Danny & Dusty (Dan Stuart fra Green on Red og Steve Wynn fra The Dream Syndicate)Etter å ha hørt dem og sett og hørt det utrolige sceneshowet til Flaming Lips, tuslet vi ned til Campfire-stage igjen. Like stemningsfullt og fint som kvelden i forveien, og denne gang hadde vi med en lerke på lomma inneholdende Jägermeister. Spesielt Habben satte pris på lommelerkas innhold, noe som tydelig kan sees på bildet han insisterte på å ta. Av en eller annen grunn har dobbeltsynet hans slått inn på selve bildet!
Bildet som jeg tok selv av samme motiv ble selvsagt mye bedre:

Her ser vi John Paul Jones, Chip Taylor, Robyn Hitchcock og Kendel Carson, pluss en jeg ikke vet hvem er (kanskje Hjorthen vet??)

Etter en liten tur innom låven hvor vi hørte slutten av Hayseed Dixies konsert, vinket vi farvel til våre nye venner Hjorthen og Habben, som skulle prøve å finne veien gjennom de svenske skoger. Borte ved teltet til noen andre kjente var det nachspiel, så det ble sent/tidlig før vi krøp oppi soveposene. Søndag formiddag ble tilbrakt i lett tilbakelent tilstand, før telt og det hele ble pakket ned. Vi var alle enige om at det hadde vært en særs fin festival og at vi gjerne kommer tilbake neste år.

19 kommentarer:

Spectatia sa...

Tenk å få omgås med både Bryan Ferry og en hagenisse! *misunnelig sukk* Ja ja, Habben og Hjorten er sikkert greie karer de også...

Skorpionkvinnen sa...

Alle de vi omgikkes denne helgen var usedvanlig greie, Spectatia!
:-)

Anonym sa...

Det var skikkelig synd med den nissen. Jeg snakket med ham rett før han ble stjålet, og han var veldig fornøyd med eierforhold og slikt.

Den siste på bildet som spiller sammen med chippen er nok John Platania på gitar.

Skorpionkvinnen sa...

Habben, det var godt å høre at nissens forsvinning ikke hadde noe med eierne å gjøre, vi var litt bekymra for om vi hadde neglisjert ham...
John Platania! Takk for opplysning, det navnet fikk jeg ikke med meg i det hele tatt...

Anonym sa...

Hvis man drikker nok Jegermeister, får man med seg slike ting. Det er jo slik at når synet svikter kompenserer man med forbedret hørsel.

Skorpionkvinnen sa...

Det skal jeg huske til neste år, Habben! Iblandet litt akkevitt så smakte jo Jägermeister slett ikke så ille som jeg husket...

Sukkerspinnengelen sa...

For et fantastisk reisebrev! Her fikk du med deg alt det vesentlige, nesten. Den laange turen tilbake fra Strömstad er på mystisk vis utelatt. Vi fikk virkelig utforska grenseskogenes indre gemakker. Både flora og fauna ligger innenfor mitt interessefelt.

Jeg er sikker på at Sivert sendte meg noen blikk også, blikk som sa at han syntes det var bærre lækkert at jeg syns han var så lekker. De kjekkeste guttane på festivalen var dog Hjorten og Habben. De var særdeles enkle å traktere med mat og drikke. Kjernekarer.

Anonym sa...

Sukkerspinner: Du er jaggu grei altså, dessuten har du god smak, evt. er du flink til å juge. Synd du er så ung, ellers skulle jeg ha sjekka deg opp.

Skorpionkvinnen sa...

Sukkervennen, det er sant, jeg glemte å nevne det dårlige kartet i bilen din samt den søte harepusen og rådyrbukken som vi traff. Pluss fordelen med å være godt kjent på alle indre Strømstads kommunes småveier. Det kan komme godt med en annen gang!
Jeg er ellers overbevist om at Sivert likte de lange blikkene dine. Og gutta som liker den mat og drikke vi serverer blir automatisk regnet som kjernekarer...

Habben, smisking og uanstendige tanker vil jeg ikke ha noe av her inne i bloggen min!
;-)

Sukkerspinnengelen sa...

Skorpan: Skikkelig, skikkelig dårlig kart. Den håpløse NAF-boka slo til igjen. Neste år skal jeg smugle med meg et ordentlig kart, sånn i tilfelle. Jeg skal heller ikke glømme å fylle bensin. Fysj!

Habben: Jeg er innmari grei, og for ung for alle aldrende menn over 20 år - unnatt Sivert.

Anonym sa...

Ai, det svir å høre slikt altså.

Sukkerspinnengelen sa...

Svir? Jøss! Det er nok et gammelmannfenomen.

Anonym sa...

Det er nok det Sukkerspinner, jeg sliter litt med gikta ogå for tida, mon om det ikke begynner å regne snart.

Anonym sa...

Kanskje noen satte hagenissen deres fri? Jeg vet der finnes organisasjoner for slikt:
http://www.freethegnomes.com/

Sukkerspinnengelen sa...

Sonja: Han sa han var veldig fornøyd med eierforholdet og vi drev ikke noe slavedrift. Han var en fri gullgnom og skulle bare leve livet. Jeg trur han gikk seg vill da han skulle tisse og fant noen andre kjekke mennesker å bo hos. Jeg sover iallfall best med den tanken.

Skorpionkvinnen sa...

Sonja, jeg skjønner ikke hvorfor noen skulle ville sette hagenissen fri fra oss, vi var jo bare snille mot ham!

Anonym sa...

Jeg er ørlitegranne stolt over at Sivert og jeg har bursdag på samme dag :-) Rett nok er han noen år yngre enn meg, men... jeg er stor fan av den karen!

Anonym sa...

Jeg tror fullt og helt at dere behandlet hagenissen bra, men dere vet hvordan det er med frigjøringsaksjonister: i begynnelsen mener de godt, men etterhvert blir de fanatiske og setter fri alt de kommer over.

Skorpionkvinnen sa...

Jorid, det å ha bursdag samme dag som deg er sikert et kvalitetsstempel for Sivert også, tenker jeg. Selv har jeg bursdag samme dag som Jodi Foster og Meg Ryan...
Sonja, det er det som er litt trist med aktivister og idealister, det tipper så lett over i fanatisme. Håper ikke hagenissen vår ble offer for dem.