mandag, juni 11, 2007

ENGANGSGRILLHELVETE

Hvorfor skal nesten alle på død og liv grille bare fordi de tar en tur i parken eller på stranda?
På fine sommerdager ligger osen fra engangsgrillene nærmest som en tåke over friarealene, særlig er dette tilfelle i Oslos parker, ifølge mine hovedstadskilder, men også her nede i provinsen blir vi plaget. I går nøt jeg den fantastiske sommerdagen på et svaberg like ved sjøen, og selvfølgelig, etter en liten stund rigget nærmeste familie opp sin medbragte brukogkast-grill. En naturlov sier jo at røyken alltid driver mot dem som ikke har noe med denne grillingen å gjøre i det det hele tatt, i går var dette nok en gang meg.
Det finnes da mye mat som er både bedre og mer lettvint å ha med seg på tur ut! Mine favoritter i så måte er salater i forskjellige varianter, pastasalat med kylling og fetaost f.eks., eller ferdigsmurte sandwich med egg og tomat, varme fiskekaker fra delikatessedisken, ferdiggrillet kylling... Alt dette smaker mye bedre enn sotsvidde grillpølser!
Jeg lurer på om ikke dette landet som er så full av foreninger og interesseorganisasjoner burde også ha Foreningen Til Bekjempelse Av Engansgrill Helvete (FTBAEH)....

5 kommentarer:

Anonym sa...

Min mening om grilling er akkurat den samme som min mening om røyking: Så lenge jeg ikke kjenner stanken, er alt greitt!
Noe som selvsagt betyr at all grilling innen samme kommune som jeg befinner meg burde bekjempes med alle tilgjengelige midler.

Skorpionkvinnen sa...

Hehe...Marina, da kan jeg vel nesten regne deg som oversjøisk medlem av den foreningen!

Anonym sa...

Ja, engangsgriller må bekjempes! Heldigvis er de ikke så vanlige her, men nesten alle har en diger grill på balkongen eller i bakhagen, og de bruker bøttevis med tennevæske så nabolaget stinker som parafin og er eksplosivt i flere dager etter at noen griller.

Skorpionkvinnen sa...

Det høres skikkelig disgusting ut Marina!

alliene sa...

Jeg slår et slag for pølsethermosen, jeg! :)