fredag, mars 16, 2007

FBI - FREDAGSBIBLIOTEKINFO


Ukes FBI-post er en liten bok-anbefaling! En bildebok som er relativt ny, den kom ut på tampen av 2006. Her i bloggen forbeholder jeg meg retten til å være ganske barnslig, derfor passer det fint med barnebøker (kanskje også for noen av leserne?). Og boka, den behøver du ikke kjøpe, hvis du ikke har lyst eller råd, for den kan du låne helt, helt gratis fra de snille bibliotekarene på biblioteket ditt. Bare pass på å levere i tide, ellers kan det gå riktig ille!

Boka du bør lese heter Hybelkaninene og den store støvsugerkrigen, forfatter er Kari Sverdrup, illustratør er Jens Kristensen.

Denne boka passer godt til alle barnlige sjeler, store som små. Spesielt passer den for de store som i likhet med meg lider av en smule rengjøringsvegring. Her er nemlig mange gode argumenter for å la støvsugeren hvile i fred inne i skapet. Vi blir kjent med hybelkaninene Dotte, LiteGrann, Lodden m.fl. De er ganske heldige, for mennesket de bor hos hverken vasker eller støvsuger særlig ofte. Bortsett fra når Kjæresten til mennesket skel komme på besøk. Da er det fare på ferde for våre små venner. For Støvsugeren er det farligste som fins. Men hybelkaninene klekker ut den store Planen, og tar opp kampen mot Støsugeren.

Boka har utrolig herlige og spennende illustrasjoner med masse små detaljer man kan more seg over om man tar seg tid til å se nøye på dem.

Husk på i dag, hvis du er av typen som gjør fredags-rent, vær forsiktig med støvsugeren - du vil vel ikke ta livet av lille Lodden, Dotte, LiteGrann og vennene deres??

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er sikkert noe for meg, selv om mine hybelkaniner har gått over til å bli små sauer.

Skorpionkvinnen sa...

Små hybelsauer er det enda større grunn til å være snill med, Habben. Og leser du denne boka får du aldri mer dårlig samvittighet for å la dem leve ;-)

Sukkerspinnengelen sa...

Åååååh! Dette må være boka for meg. Jeg lar være å støvsuge for da skremmer jeg kattene, men det er klart jeg trenger flere gode argumenter.

Skorpionkvinnen sa...

Det er helt klart at dette er boka for deg, søte Sukkerspinn. Og når jeg tenker meg om er det slett ikke lenge til din fødselsdag ;-)