søndag, januar 07, 2007

SANNHETENS TIME

Etter at jeg skrev forrige post har jeg kommet på en rekke flotte løgner jeg kunne ha servert, og en del rare sannhets-episoder. Men det får være til en annen gang, nå er det tid for avsløringer:

1. Jeg har blitt spydd ned på T-banen i Oslo. En person som satt vis a vis meg kastet opp med en utrolig kraft, og det var ikke småtterier den fyren hadde innabords... En grusom opplevelse, men ikke nok med det - jeg og kjæresten var på vei til fest, han fortsatte mens jeg snudde og dro hjem til Stovner for å skifte. Vi var flere som delte rekkehusleilighet, og da jeg kom hjem merket jeg et rart lys på kjøkkenet og en ekkel brannlukt. Huset var tomt. Det viste seg at en av våre medbeboere hadde gått fra kokeplate på full styrke, den var rødglødende og trehåndtaket på stekespaden som lå ved siden av var i ferd med å ta fyr. Hadde jeg ikke kommet hjem akkurat da ville det sannsynligvis blitt brann. Jeg ble så totalt skjelven, den opplevelsen satt i lenge. Flaks at jeg ble spydd ned... A simple twist of fate??

3. Jeg HAR snakket med Leonard Cohen. Ikke en lang samtale, men jeg hilste på ham og vekslet et par setninger, etter en konsert. Det er lenge siden, og jeg skal komme tilbake til dette når jeg får scanneren min og kan legge ut bilder fra konserten. (scanneren var ikke på lager, så jeg har ikke fått den ennå...)

4. Jeg har blitt brukt som levende medisinsk eksempel overfor legestudenter. Da jeg var ca 18 år ble jeg lagt inn på Ullevål med et veldig kraftig tilfelle av mononukleose, populært kalt kyssesyke. Og ja, jeg hadde nylig fått kjæreste, og kysset masse... Jeg var så dårlig at de turde ikke gi meg særlig mye smertestillende fordi de var redd for at halsen nærmest skulle vokse sammen og jeg bli kvalt mens jeg sov. Det var VONDT! Jeg tenkte da at jeg skal alltid heretter nyte det å kunne svelge en slurk vann uten at smertene skjærer i meg. Jeg var visst et supereksempel på mononukleose-pasient. En overlege/professor(?) skulle forelese for en stor gruppe medisinstudenter, og jeg ble trillet inn i forelesningssalen på båre. Der lå jeg, 18 år og litt sjenert, med en mengde kjekke unge menn som ville titte og klemme på meg både her og der. Det jeg husker best er at overlegen sa til studentene: Legg spesielt merke til den karakteristiske, vonde lukten fra halsen...

5. Jeg har hatt Odd Nordstoga som bordkavaler i bryllup. Dette var i 2002 i Haukeli i Telemark(det er som du sikkert vet ikke langt fra Mjonøy, Habben). Bruden var ungdomsvenn med den godeste Nordstoga, og Skorpionkvinnen fikk ham altså til bords. Nå er ikke jeg noen racer på smalltalk med folk jeg ikke kjenner, og "han Ødd" er heller ikke verdens mest taletrengte mann. Så det ble aldri den helt store, dype samtalen, men det var ellers hyggelig nok!

Så min lille løgn var altså:
2. Jeg har IKKE vært med i Harald Zwarts reklamefilm for melkesjokolade fra noen år tilbake. Det var min gode venninne som var med i den! Den med vikingene, som trodde de var kommet fram til England.

Vinnerne blir dermed EarlGrey og Røverdatter! Gratulerer!!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg rakk ikke lese påstandene før fasiten var servert, men smart å lyve om noe noen du kjenner har vært borti! Syntes det var skikkelig vanskelig å finne på en løgn, jeg. Mens stadig flere sære sannheter dukket opp ;)

EarlGrey sa...

Yey!!

Who says you can't beat statistics :o)

Vi skal vel klare å dele den champisen Røvis? (Det var champis som var premien, Skorpionkvinnen??)

Men flaks å bli spydd ned..det kaller jeg A messy twist of fate..*uæææ*

Skorpionkvinnen sa...

Tiqui, da jeg leste dine bravader kom jeg faktisk på et par episoder med skorpionkvinne-voldsutøvelse, som jeg helt hadde fortrengt...
Earlgrey (og røverdatter), ja premien er en flaske luftchampagne av meget edel årgang, enjoy ;-)
Og "A messy twist..." er helt klart den riktige betegnelsen på min grymme opplevelse!

Anonym sa...

Haha, fortrengte voldsepisoder, ja - kanskje det er noe skorpionkvinner har felles? Jeg er også skorpion, nemlig, med både ascendanten og diverse måner i skorpionen.. ;)

Anonym sa...

Juhuu!

Jeg er ingen stor fan av sjampis Earl Grey, men kan ta en skål for syns skyld. Og så kan jeg danse røverdansen som inne hos Esquil. (joda, jeg liker å vinne eller få poeng.)

EarlGrey sa...

Det finnes vel fruktchampis enda Røvis? Eller har den gått helt ut av produksjon? (Sant og si er jeg ikke så stor fan av "ekte" champagne jeg heller..syntes bare det hørtes litt vinneraktig ut..)

Ellers går det vel fint an å danse røverdansen med tilbehør etter fritt valg :o)

Skorpioner med måner og ascendanter i Skorpionen tror jeg bør behandles med forsiktighet - det hørtes ut som en energirik mix ;o)

Anonym sa...

Earlis: Har aldri smakt noe fruktsjampis. Men vi kan jo selvfølgelig drikke noe annet da! Eller evt. truge i oss ekte vare for vinneraktighetens skyld. ;)

Skorpionkvinnen sa...

Tiqui: Jeg må sjekke mitt horoskop, husker ikke alle disse detaljene... Men vi har et ufortjent "dårlig" rykte synes nå jeg - vi som er sååå snille!

Earlgrey og Røvis: dere får jamen se å helle i dere de edle dråpene dere får her!! :-)