onsdag, mai 03, 2006

RÅDYR KONFIRMASJONSFEST, ELLER??

For vårt vedkommende er festen vel overstått. Aftenpostens nettutgave skriver i dag om en familie som arrangerer rådyr konfirmasjonsfest, totalbudsjett 46000 kr, dette inkluderer bunad til 23000.
Hvis dette skulle være standardsum, var det ikke blitt mye fest for datteren min, det er helt sikkert! Men heldigvis har en jo valgmuligheter, det er også fint for en fjortis å lære seg at det ikke er nødvendig å gjøre det som "alle andre" gjør.
Vi droppet bunaden, datter var ikke spesielt opptatt av bunad og hun er heller ikke utvokst. Bunad kan hun sikkert skaffe seg siden i livet!
Stuen vår er liten, så det var utelukket å ha fest for 28 personer hjemme. Men jeg jobber et hyggelig sted og fikk lov å låne arbeidsstedet gratis til festlighetene.
Gaven fra pappa`n og meg var stor og fin ryggsekk pluss god sovepose. I tillegg festen og nydelig antrekk inkl. jakke og sko.
Maten ble delvis bestilt ferdig, delvis laget selv. Tre retters fin middag. Kaker og kaffe. Vi valgte å ikke servere alkohol, annet enn lettøl. Bordpynt ble ordnet av undertegnede og venninne som er flink med blomster, og det ble VAKKERT!
Konfirmanten og gjestene var alle kjempefornøyd! God mat, sanger, tale, lysbilder - og selvfølgelig fine gaver til hovedpersonen. Det var en lykkelig og sliten fjortis-datter som krøp til køys søndag kveld.

Totalt kom dette på drøye 10.000 kr, da er alt inkludert. Overkommelig selv for oss som ikke velter oss i penger...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er enig med deg; det er helt over alle støvleskaft så mye penger folk bruker på det. På den annen side, nå brukes enorme summer på alt. Tenk på hvor mye penger russen bruker, på bil og annet utstyr.
Man kan jo si at de som har råd må jo gjerne bruke så mye penger på en konfirmasjon. Det dumme er jo at de setter en standard som ikke alle hverken kan eller ønsker å følge.

Skorpionkvinnen sa...

Ja, jeg har ingenting imot at andre bruker mye penger på det! Men er glad for at det finnes andre muligheter, og at vi tør å sette standarden selv :-)

alliene sa...

Godt å høre om nøkternhet i konfirmasjonsøyemed. Jeg synes det er helt vilt når ungjenter plutselig får bunad + 40.000 på konto en dag i mai...