mandag, oktober 15, 2007

Gjennom bommen and beyond...

Nå har jeg vært veldig, veldig flink, synes jeg selv. For jeg har det nemlig sånn at enkelte ting virker uoverstigelig vanskelig å få ordnet med.
(Misforstå ikke, mange ting ordner jeg så lett som bare det, flytte for eksempel -peanuts - eller planlegge spennende, interessante reiser til diverse utland - no problem!)
I et par år nå har jeg fundert på om jeg kanskje skulle skaffe meg en sånn Autopass-brikke til bilen, så jeg bare kan feie gjennom bomstasjonene uten å måtte stoppe. Men så har jeg ikke helt skjønt/giddet å undersøke hvordan man skaffer seg sånn brikke. Inntil for noen dager siden. Da husket jeg plutselig at noen hadde mumlet noe om Esso-stasjoner, og fikk innskytelse til å svinge innom nærmeste Esso og forhøre meg. Fem minutter etterpå (riktignok 200 depositum-kroner fattigere) hadde jeg brikken på plass i frontruta. Systemet er sånn at man betaler inn et forskudd, så kjører man til det er brukt opp og får automatisk ny forskuddsregning. Slutt på fomling etter mynter og kø-kjøring i Svinesund-bommen. Nå føler jeg meg som en skikkelig profesjonell og tidsriktig bilfører.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Er det ikke herlig? Nå kan du kjøre gjennom stort sett alle landets bommer uten å stoppe. Du må ta deg en laaaaang biltur og virkelig nyte det? :-))

Anonym sa...

Normalt blir duppedingser mindre og mindre og mindre, gjør de ikke?
Vet du, jeg tenkte litt på disse brikkene her en dag. Jeg har hatt brikke i mange år. Først var brikken ganske minimalistisk. Firkantet, liten og grå. Etter et par år ble den rund i kantene, og ganske stygg. I forrige uke fikk jeg atter en ny brikke. Den var svær altså! De blir bare større og større og større. Er ikke det litt rart?

Skorpionkvinnen sa...

Goodwill, om noen få dager skal jeg kjøre til Gardermoen, da skal jeg nyte det å suse forbi to bommer uten å stanse :-)
Mona, hyggelig å se deg her inne :-)
Det høres jo rart ut hvis utviklingen av disse brikkene går motsatt vei av all annen teknologi. Jeg har ikke hatt noen før denne, men den er ikke veldig liten, det er sant...

Sukkerspinnengelen sa...

Du er så om deg! Jeg var nylig gjennom noen bommer og jeg skjela misunnelig bort på de som kjørte på brikke. Lurer på om jeg skal driste meg til å skaffe brikke jeg også, selvom den er stor og stygg. Nå har jo du rydda veien for meg ;-)

Sukkerspinnengelen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lothiane sa...

Gratulerer! Nå er du virkelig "in" altså. ;)

De brikkene gjør jo faktisk livet mye enklere som bilfører, så det er slett ingen dum ting å anskaffe. Til tross for depositumet. :)

Med ønske om mange, gode, stressfrie bilturer

Skorpionkvinnen sa...

Sukkerspinn, nå som jeg har brøytet vei er det bare å følge kjøresporene mine og anskaffe brikke!
Lothiane, nå er jeg så "in" som bare det, og gleder med til å suse stressfritt gjennom bommene :-)

Anonym sa...

Så flink du er! Og mer miljøvennlig også, for all den stoppingen og aksellereringen bruker jo ekstra bensin.
I Iowa har vi ingen bommer, bare hull i veiene istedet. Men i Illinois har de så mange at det holder for resten av Midtvesten. Der blir det skikkelig krise hvis man ikke har mynter nok.

Skorpionkvinnen sa...

Det var hyggelig sagt, marina, nå føler jeg meg enda flinkere :-))
Jeg er litt uenig med meg selv om hva som er dummest, hull i vegen eller bomveger...