onsdag, mai 02, 2007

PÅ KINO


I alle år har undertegnede vært en ivrig kinogjenger, bortsett fra de siste par årene. Jeg ser fortsatt en god del film, men merker at jeg oftere enn før tenker at jeg venter heller til den kommer på DVD. Så er jeg forresten også med årene blitt mer og mer sart, filmer jeg gjerne vil se droppes fordi jeg vet at jeg kanskje ikke orker de voldelige scenene.

Men i kveld ble det kino på denne damen, jeg så The painted veil/Kjærlighetens slør. Basert på en roman av Somerset Maugham. Den var fin, vakker og trist. Jeg har ikke lest så mye av Maugham, men jeg kjente igjen litt av stemningen fra bøkene hans i denne filmen. Bittersøtt, på en måte. Og trist, men fint likevel... Filmen anbefales på det varmeste!11 kommentarer:

Habben sa...

Ai-ai, dette tror jeg må være midt i blinken for meg...popcorn og kleenex.

Spectatia sa...

Åh, så moro å lese om dette! Jeg leste boken for en stund siden, og ser virkelig fram til å se filmen. Har litt sansen for Somerset Maugham, faktisk.

En liten bloggpost hos meg som blant annet handler om boken:
http://spectatia.blogspot.com/2007/02/penguin-style.html

Anonym sa...

Ikke heeelt min kopp te dette her tror jeg, men Edward Norton er jo aldri vond å hvile øynene på:)

Skorpionkvinnen sa...

Habben, popcorn er alltid bra, men kleenex klarer du deg uten på denne - dette er ikke en klissete grinefilm egentlig!
Spectatia, jeg skal sjekke ut den posten din! S.M. er en litt "glemt" forfatter, men jeg fikk litt lyst til å lese noe av ham nå...
Mariamytterist, jepp, Edward Norton er fin! Jeg hadde ingen spesielle forventninger til filmen, og ble dermed positivt overrasket!

Skorpionkvinnen sa...

Spectatia, hvor får man tak i de Penguin-koppene? Det er en flott gave-idé til mange av mine venner...

Sukkerspinnengelen sa...

Skorpan: Høres ut som en film for meg. Særlig hvis den den er fri for blod og gøre. Orker ikke for mye actin i storformat.

Spectatia: Den koppen var fin! Også har jeg jo lest boka :-) *fryktelig stolt*

Jill sa...

Det var en utrolig flott plakat i alle fall. Jeg går rett på om ytret holder mål og innbiller meg at det er flott inni da også. Var den det, fin visuelt?

:-)

Skorpionkvinnen sa...

Sukkerspinn, den var i all hovedsak fri fra blod og gøre, ja! Passer fint for deg ;-)
Jill, den var visuelt utrolig vakker, synes jeg. Fantastiske kinesiske landskap bl.a.

Spectatia sa...

Jeg elsker disse koppene. Har et par til som nok også kommer på bloggen etterhvert. Men Bonjour Tristesse passer best til hverdagsbruk, jobb og sånt... ;-)

Jeg har kjøpt dem i en butikk her i Stockholm, men man kan nok kanskje finne salgssteder via denne siden: http://www.artmeetsmatter.com/penguin-classics.php, forhåpentligvis.

Sukkerspinnengelen sa...

Da skal jeg jammen svinge innom kino'n en av dagene ;-)

Anonym sa...

Takk for tipset, denne må jeg se :-)