torsdag, mai 10, 2007

KONSERTMIMRING 4 - KALVØYA 1982Jeg vet at jeg var på Kalvøya flere ganger første del av 80-tallet, men fotobevis finnes visstnok bare fra 1982. Det var på denne tiden Boomtown Rats og Bob Geldof hadde stor hit med I don`t like mondays, og det var flere år før Live Aid. Jeg var ikke spesielt fan av hverken Boomtown eller BG, men det var herlig å høre dem live der og da, Bob Geldof ga virkelig alt på scenen.
Vi sto helt framme ved scenen, det var kjempegøy. Han kommuniserte masse med oss som sto der framme - i flere år etterpå følte jeg nesten at jeg kjente ham...
På den tiden var Jackson Browne en av de vakreste artistene jeg visste om, og jeg syntes det var fantastisk å få se og høre ham på nært hold. JB så ut som den søteste og snilleste gutten i klassen, men han har vært ute for litt av hvert på sin vei - bl a hadde han et forhold til Nico da han var pur ung. (Nico skal jeg forresten komme tilbake til i en senere mimrepost...)
I flere år hadde jeg en kassett med masse Jackson Browne musikk i bilen, fine sanger som jeg kunne sitte og synge med. Nå er det lenge siden jeg har hørt noe av og om ham.
Av de andre artistene som i følge plakaten spilte på Kalvøya dette året, har jeg et vagt minne av at jeg hørte Marius Müller. De andre kan jeg ikke huske i det hele tatt! Merkelig...

9 kommentarer:

Hjorthen sa...

Litt mindre illegale rusmidler så hadde du nok husket mere serru!

Men du skal ikke melde deg på i Sommerkonkurransen vår på Sonitus da? Enten med denne posten, eller med noe annet? Kom igjen da!

http://sommer.sonitus.org

Anonym sa...

Marius Müller...får tårer i øynene hver gang jeg hører introen til Carmen - rett og slett bare fordi den er så vakker.

Spectatia sa...

Nææh! Så søte de er! :-)

Skorpionkvinnen sa...

Hjorthen, du skulle bare visst for en ordentlig pike jeg var på den tiden ;-)
Ellers liker jeg best å delta i konkurranser hvor jeg har rimelig vinnersjanse...så det spørs om jeg melder meg på sonitus-konkurranse. Men man vet jo aldri, skal fundere litt på det!
Goodwill, ja Marius Müller var en flott musiker, synd han gikk bort så alt for tidlig...
Spectatia, ikke sant, søte og ikke minst unge...jeg la ikke merke til det den gangen, hmmm...

Hjorthen sa...

Marius Muller sa vel en gang at en musikers kropp skal være blek og klam.

Hvilket er eneste grunnen til at jeg fortsatt prøver å plukke opp gitaren med svært ujevne mellomrom. Da slipper jeg unna med det!

Spectatia sa...

Vi får vel trøste oss med å anta at vi var ganske søte selv på den tiden. ;-)

Men oj, nå merket jeg at jeg hadde mistet oversikten her. Marius Müller husker jeg jo når dere nevner ham, men at han hadde gått bort har jeg ikke fått meg meg her i utlendigheten. Måtte gå in på You Tube for komme på hva det var han lagde for musikk, så nå kommer jeg til å ha "Den du veit" på hjernen resten av dagen. ;-)

Sukkerspinnengelen sa...

Jeg har også hørt Marius Müller en gang. Sammen med Cornelis Vreesvijk. Fryktelig mange år sida. Jeg husker at Cornelis drakk mere øl enn Marius. Kan ikke huske annet enn at jeg var særs fornøyd med konserten.

Lothiane sa...

Åhhh, I don't like mondays er en herlig sang! En av de store opplevelsene mine på Live Aid (som jeg kun opplevde gjennom tv'en altså). Heldige du... Også Jackson Browne da... Det der må ha vært en utrolig fin opplevelse. :)

Skorpionkvinnen sa...

Hjorthen, ikke sa rart at MM sa det der egentlig...
Spectatia, "den du veit" setter seg utrolig fort fast oppe i hodet mitt også når jeg hører den!
Sukkerspinn, Vreesvijk og Marius Müller samtidig høres utrolig ut. Og nå er de jo begge borte for lenge siden...
Lothiane, ja det var morsomt å se Bob Geldof på Live Aid den gangen, seg syntes jo nesten at jeg kjente ham siden jeg sto så nær ham på Kalvøya den gangen. Det var gøy!!!
Og morsomt å mimre litt o det nå så lenge etterpå...