mandag, april 09, 2007

VÅR!!!

Vinteren prøvde seg med en siste skremselsytring i går, men i dag nyter jeg synet av sneen som smelter bort i rasende fart. Og våren har jeg hilst ordentlig på allerede, i Danmark blomstret tusenfryd og hvitveis, og bladene på busker og trær sto i bristeferdige knopper. Her er noen stemningsbilder fra påskeferien.
En av dagene gikk vi tur i Nordskoven, et skogsområde i Hornsherred, halvøya som strekker seg ut i Roskilde Fjord. Der så vi Danmarks tre eldste trær, to av dem døde for noen tiår siden, men det eldste, Kongeegen, er det fortsatt liv i. Det er antatt å være et sted mellom 1400 og 2000 år gammelt, en utrolig tanke...

Her er Kongeegen:Vi kom forbi disse trærne også, jeg måtte bare ta bilde av det, to trær som vokser sammen i en heftig omfavnelse. Tre-romantikk kan man vel kalle dette...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det så da ut til å være en helt nydelig ferie :o)

Skorpionkvinnen sa...

Det var det så absolutt, Iskwew. Det å ha bare fri, ingen "hjemme-plikter" og å være sammen alle tre søsken og mor var rett og slett veldig hyggelig. Og veldig avstressende!

Anonym sa...

Danmark så deilig ut! Jeg var på treningsleir i Skåne, det var ikke mindre deilig.

Særlig da vi hørte meldingene om påsketuristene som satt værfast i norske fjell følte vi at vi hadde gjort et riktig valg :-))

Skorpionkvinnen sa...

Skåne er jo nesten det samme som Danmark! Det var litt mer kald vind enn jeg kunne ønske, men sola skinte hver dag, så herlig var det.
Den meldingen om værfaste påsketurister fikk jeg ikke med meg, dessverre - det er alltid deilig å være littegranne skadefro
;-)

Spectatia sa...

Flotte bilder! Den gamle eika minner meg om Robin Hoods gamle The Main Oak i Sherwoodskogen. Den var 800 år eller no, men den var ikke så imponerende lenger når jeg var og tittet på den. Den hadde måttet støttes opp og nærmest sys sammen. ;-)

Skorpionkvinnen sa...

Spectatia, de trærne her var også støttet opp litt, ja. Vi tenkte på det treet som er med i eventyret om Fyrtøyet da vi så de tre ekene.