onsdag, april 11, 2007

KONSERTMIMRING - 1

Den som får æren av å komme først i min konsertmimring-serie er selvfølgelig Leonard Cohen.Han spilte i Oslo konserthus i 1979, det var den første "orntlige" konsert jeg var på. Veldig ung, og veldig fan av Leonard Cohen, så dette var en stor opplevelse. Kjæresten min og jeg var ikke snauere den gangen at vi gikk ned til sceneinngangen og ventet på ham etter konserten, slik gikk det til at jeg fikk tatt den godeste Leonard i hånden og vekslet noen ord med ham.


Det jeg husker av konserten er at han spilte en del fra Death of a Ladies Man. Han fortalte ganske morsomt fra sitt samarbeid med produsent Phil Spector, eller mangelen på samarbeid...for Phil Spector hadde nærmest stukket avgårde med opptakene, lagt på hele sitt "sound" og utgitt platen uten at Leonard Cohen bifalt resultatet. I really hated it, sa han, og fortalte videre at etter som platen falt i smak hos folk og han fikk vennet seg til den, begynte han også å like den. And now I love it, too, sa han til slutt.

Før påske så jeg Cohen hos Skavlan, og ble litt trist av å se hvor gammel mann han var blitt.
Jeg vil helst huske ham sånn som han er på disse bildene.

Han har spilt i Oslo flere ganger etter denne konserten, jeg hørte ham i konserthuset en gang senere, tror det må ha vært i 1988 (?) Konserten som var i forbindelse med av I`m your man - utgivelsen. Men den konserten har jeg ikke bilder fra.(Alle fotografier er tatt av Skorpionkvinnens fhv. partner)

3 kommentarer:

Sukkerspinnengelen sa...

Sukk. Må ha vært helt fantastisk å snakke med Leonard. Dobbeltsukk. Kommer lissom ikke over at jeg ikke var der. Trippelsukk. Men jeg er jo så stolt av å kjenne noen som var der :-)

fr.martinsen sa...

Dette var før jeg oppdaget Cohen. For det var i en leilighet på Grunerløkka, hos Sissel, med Songs og Love and Hate.

Skorpionkvinnen sa...

Sukkerspinn, ja du er heldig, du
;-)
Fr.martinsen, jeg hørte Suzanne på radioen sånn midt på 70-tallet en gang, da var det gjort...