søndag, april 08, 2007

...OG ALKOHOLEN MIN:

Mens jeg har ligget og latet meg nede i det danske, har det altså svevet et meme rundt her i bloggeland, som går på å avsløre barskapets hemmeligheter, Sukkerspinnengelen er såvidt jeg kan se opphavet til dette. Og Sukkerspinn, jeg kan trøste deg med at jeg har ikke gått hen og blitt avholdskvinne i påskeferien - så muligheten for at du kanskje også en annen gang må pleie meg gjennom dagen derpå er absolutt til stede...

Men la meg nå se, hva passer vel bedre en første påskedag enn å holde opptelling i barskap og andre steder. Det burde jeg ha oftere egentlig, for med to store sønner som har sans for en fest i ny og ne hender det at noe forsvinner på "mystisk" vis. Og jeg er selvfølgelig litt for snill, når guttungen(e) står der og forklarer at de bare trengte den flasken så veldig akkurat da, for det var ikke mulig å rekke å kjøpe noe eller han var blakk eller etellerannet...så klarer jeg ikke være streng eller bli sint.


I barskap/kjeller/kjøleskap har jeg følgende beholdning:

4 små bokser vanlig Carlsberg øl
12 små bokser Carlsberg Sort Guld
1 liter Beefeater Gin
1/2 liter Gordons Gin
1/2 liter Larsen Cognac
En slant Bache-Gabrielsen Cognac
1 liter Skåneakevitt (denne er fin til sommerdram også...)
3/4 liter Cointreau (har stått uåpnet i et par år, uvisst hvorfor)
1 liter Martini extra dry
1 liter Martini Rosé (denne er mye bedre enn Martini Bianco, jeg sverger)
Ca 1/2 liter Porto Calem Fine Tawny Porto
1 flaske rosévin Santa Rita Rosé 2005
1 flaske rosévin Puycheric Syrah
1 flaske rosévin Lamberti Bardolino Chiaretto 2006
1 minikartong, 250 ml rødvin Terra dell'Oro, til sausebruk
2 miniflasker Absolut Vodka type raspberry og vanilla
En slant Baileys (antagelig gått ut på dato)
3-4 dl Bols Advokaat eggelikør (satt igjen av min far, jeg hadde sans for eggelikør som 18-åring, og siden jeg i hans øyne forsatt er den lille jenta, tror han jeg liker dette sølet ennå)(men fullt så ille som bananlikør er det dog ikke!!)


Den observante leser vil kanskje legge merke til en stor mangel i min beholdning? Riktig, det mangler whiskey. Det er fordi den er drukket opp! Og min fine plan om å kjøpe en ny god whiskey i Danmark gikk i vasken fordi vi brukte litt for mye penger på andre ting (det går innmari mye mer penger enn man tror når man har med tre barn i alder 15, 18 og 21 på ferie).

Det er bedre med ingen whiskey enn dårlig whiskey, så jeg får holde ut en stund til og trøste meg med G&T og cognac så lenge.10 kommentarer:

Marina sa...

"Barn" på 18 og 21? Dette får meg nesten til å komme med enda en av de fortellingene som begynner med "da jeg var ung"! Bare så du vet; da jeg var 18 hadde jeg hatt ansvaret for meg selv i over 2 år!
Men når det gjelder barskapet...
Der oppbevarer jeg faktisk kjøkkendingsene (vaffeljern og denslags) som jeg ikke har husket å hive ut enda. Flaskene bor på kjøkkenbenken så de er mer tilgengelige. Får meg til å føle meg helt alkoholisert!

Anonym sa...

Oj! Helt klart at du bor i nærheten av grensa, evt. drikker du bare på 17. mai.

Skorpionkvinnen sa...

Marina, jeg kan berolige deg med at barnet på 21 ikke bor hjemme hos mor, han har snart bodd 2 år på hybel og klarer seg selv. Men uansett hvor store de er, vil de liksom alltid være "barna" for meg, da. Og mors barskap har altså fortsatt interesse... Kjøkkendingser i barskap og flasker på kjøkkenbenk høres helt fint ut. Hva slags flasker?? Jeg glemte å tagge noen i posten her, mensender herved meme videre til deg ;-)
Habben, det første er riktig, det andre er definitivt helt feil!!

Marina sa...

Den blir vel heller enkel å svare på; jeg drakk den siste tom i går!

Skorpionkvinnen sa...

Da er det bare å fylle opp på kjøkkenbenken igjen, Marina!!

Sukkerspinnengelen sa...

Jeg er ufattelig imponert over innholdet i barskapet ditt, Skorpan! Jeg har skjønt at du alltid har ett eller annet på lur, men dette overgikk mine mistanker.

Marina: Gjør som Skorpan sier,nå!

Skorpionkvinnen sa...

Skorpan, hvem i all verden er det??? ...Ååå, det er meg kanskje?
Du får komme på besøk å hjelpe meg med å desimere beholdningen, da vet du, lille engel!

Anonym sa...

Imponerende samling. Jeg mangler de opplagte whiskey og cognac. I tillegg til diverse likører og greier som egner seg i drinker, men som ikke nødvendigvis er så opplagte. Siste flaske inn i skapet ble tequila. Og noen rødvin inn i hylla!

Skorpionkvinnen sa...

Hmm, gøy at noen lar seg imponere av min alkoholbeholdning, jeg synes jo ikke selv at det var så imponerende, særlig fordi whiskeyen manglet... Det må være den halvannen literen med gin som utslaget! G&T tåles jo godt av oss med migrene-helvete-tendenser.
Ellers er jeg jo ikke så veldig drikkfeldig sånn i hverdagen, liksom.

Sukkerspinnengelen sa...

Takker for tilbudet ;-) Trur jeg skal komme og hjelpe deg litt, ja. Jeg klarte forresten å få meg fra taxfree: Bombay Sapphire 0,5l + samme mengde Jägermeister, så nå har jeg litt mer. Og jeg bør vel også få litt hjelp.. ;0)