onsdag, mars 28, 2007

MUSIKK-MEME

Iskwew tagget meg for noen dager siden med det musikk-meme som fyker rundt i bloggeverden! Jeg synes det er artig å bli tagget, jeg, men har ikke hatt tid til å gjøre noe med saken før nå! Tror jeg burde utvide blogg-listen min også, for jeg tror dette meme har vært rundt til mange der nå... men jeg prøver meg likevel!

Nå hører jeg til blant sinkene som ikke eier Ipod el.l. ennå - mor her i huset bruker fortsatt gammeldagse cd-plater. Men jeg har rippet en litt musikk inn på laptopen, for det meste eldre favoritter som jeg ikke eier på cd selv. Utvalget her er tatt fra den lista. Så ikke døm meg helt nord og ned ut fra dette...


Denne går til en som ikke skriver blogg lenger, men som helt sikkert flere enn jeg savner.
Earlgrey, jeg tror denne sangen passer godt til deg. Eva Cassidys cover av Sting-låten er bedre en originalen, etter min mening.


Bastet får denne sangen av meg. Det er en av mine favoritter av Van the man. Bastet er glad i å danse, forhåpentligvis danser hun ikke bare flamenco...


En vakker duett av to fine representanter for den type country som jeg godt kan like!
Jeg hørte dem framføre denne i Oslo konserthus for noen år siden, og fikk tårer i øynene...
Denne får Habben av meg, ikke fordi jeg vil si adjø, snarere fordi det er fint at han skriver blogg igjen, og så tror jeg han liker sånn musikk han også!


Denne får Marina. Jeg vet ikke ikke hva slags musikk hun liker, men bloggen hennes liker jeg å lese! Denne sangen har fulgt meg fra tidlig ungdom og jeg er veldig glad i den. Vakker er den, og jeg blir alltid litt sånn sentimental-trist når jeg hører den.


En herlig låt som alltid får meg i godt humør. En typisk sommersang! Og sommer og sørlandet hører fint sammen, derfor sender jeg denne til Alliene!


Dere som er nevnt her kan følge opp meme hvis dere har lyst og tid, intet press eller mas her fra Skorpionkvinnen...

5 kommentarer:

alliene sa...

Hei hei - musikkmeme - gi meg litt tid, jeg skal nok gjøre et unntak av meg. Dessuten var det Røverdatter som sa hun skulle holde seg unna for en stund. Ikke meg... ;)

Anonym sa...

Takk skal du ha. Her traff du spikeren altså. Utrolig flott låt som passer meg helt perfekt .

Skorpionkvinnen sa...

Alliene, det er bra! Stå på!

Habben, det var gøy å høre :-))

Anonym sa...

Tusen takk Skorpionkvinnen - "Fields of Gold" er en nydelig sang, og både Stings original og Eva Cassidys flotte versjon står i CD-hylla mi.

Og du har jo rett; Eva Cassidy er en av dem som klarer å gjøre andres sanger til sine, og i tillegg lage definitive versjoner av dem.

Det er forresten en annen melodi på listen din som kanskje betyr vel så mye for meg, av flere årsaker, nemlig "A Whiter Shade of Pale". Den var blant annet sangen som fikk meg til å begynne å spille orgel, og jeg har fortsatt et temmelig tett forhold til Procol Harum... Men bevares..jeg er godt fornøyd :o)

Skorpionkvinnen sa...

Fint at du likte sangen, Earlgrey!
Og du kan sikkert få dele litt av Whiter Shade of Pale med Marina...
Den er jo så mektig at den i grunnen rekker til mange :-)