tirsdag, januar 16, 2007

PÅ HAVET I STORM...

Da jeg, sammen med tre andre damemennesker i sin beste alder, endelig skulle slå ut håret og reise med Københavnbåten på svipptur, så måtte det selvfølgelig bli den mest stormfulle weekenden i hele vinter. Vi reiste nedover på fredag ettermiddag og hadde heldigvis vett nok til å spise mens vi seilte ut Oslofjorden. Idet vi kunne se lyset fra Færder begynte båten å rulle merkbart, men vi lot som ingenting og gikk optimistiske for å handle i taxfree-butikken. Der var de ansatte i ferd med å tjore fast flaskene, da fikk vi bange anelser og forhørte oss litt om nattens værutsikter. Det var meldt kraftig vind - meget kraftig vind! Om det kanskje var lurt å legge seg før det verste begynte? Ja, det ville være meget fornuftig, mente personalet ombord. Så fire damer så på hverandre og var enige om at fest fikk være fest, fulle OG sjøsyke menn er uansett usjarmerende (dessuten hadde vi ikke sett snurten av noe som kunne karakteriseres som kjekke menn...). Utpå natten våknet jeg og tenkte det kanskje var best å holde seg fast for å unngå å ramle ut av sengen - da forsto jeg at det var relativt dårlig vær og høye bølger. Neste morgen fikk vi vite av en ansatt at det hadde vært vindstyrke helt opp i 31 m/s. Relativt heftig vind, med andre ord.
Så kan jeg røpe at ingen av oss fire ble sjøsyke, ikke antydning til uggenhet engang! Vi hadde nemlig tatt våre forholdsregler: Et kjekt lite anti-reisesyke-plaster som festes bak øret og er virksom i over tre døgn. Anbefales alle som skal ut på havet i storm! (man må ha resept fra lege)
København var strålende som alltid, det var udsalg og en bedre dansk frokost ble inntatt. Tilbaketuren forløp fint, litt mindre vind og bølger. Vi var enige om at det hadde vært en absolutt fin tur - og moret oss litt over alle bekymrede sms-er og telefonsamtaler vi fikk på søndag formiddag. Båttur i storm og orkan er "a piece of cake" for tøffe damer!


Ingen kommentarer: