tirsdag, januar 23, 2007

INN I AMAZONAS

Kulda og sneen kan bare ha det så godt, for i kveld skal jeg reise inn i det ukjente Amazonas. Har endelig fått tak i en bok jeg har gledet meg til å lese: Med Jaguarens Kraft av Anders C.Krogh.


Forfatteren levde som medlem av en nærmest ukjent stamme, maltsesene, i det indre av Amazonas i et år. Jeg synes det er utrolig spennende å lese denne typen bøker og gleder meg til å ta fatt.

Anders C. Krogh jobber nå i regnskogfondet.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det slår meg at hvis du setter en 10 liters kjele med vann på full fres på komfyren og fyrer noe avsindig i vedovnen så vil du få både luftfuktighet og temperatur som vil heve leseopplevelsen betraktelig.

*...bare et tips, skal ikke ha noe for det*

Skorpionkvinnen sa...

Et fantastisk forslag, Habben. I kveld blir det tropisk klima i skorpionheimen. Lurer på om ungene synes det er greit hvis jeg ifører meg lendeklede også...

Anonym sa...

...alternativt fyr på peisen og og resten av Kens Creek, kanskje? Passer bra på en onsdag :-)

*setter deg på favorittblogglista mi, jeg*

Skorpionkvinnen sa...

Goodwill, egentlig tror jeg ditt forslag var bedre enn Habbens over her (*bare ikke Habben blir fornærma nå*). Jeg har akkurat et glass igjen av Ken Creek til i kveld ;-)

Veldig hyggelig å få komme med på fin liste
:-))

Anonym sa...

Blir forslaget mitt bedre hvis jeg hiver inn et par undulater og ei papegøye da?

Og ja, nå er jeg ordentlig fornærma ;)

EarlGrey sa...

Det går muligens an å kombinere Habbens og Goodwills forslag på en brukbar måte..hvis du ikke vil fornærme noen mener jeg.. Hva avkommet eventuelt sier om dette vil jeg ikke ha noen formening om ;o)

Selv leste jeg i barndommen en bok som het noe sånt som "Blant kannibaler og ville", og som (dersom man ser bort fra noe politisk ukorrekt tittel og delvis innhold..) handlet om isolerte stammer på Ny-Guinea. Det var særdeles spenstig lesning for en nysgjerrig liten tass, og bildene fra boken sitter spikret i hjernebarken den dag i dag! (selv om jeg altså er litt usikker på tittelen)

Ellers er det jo å håpe at det som måtte være tilbake av slike små samfunn kan få fortsette den levemåten de har praktisert fram til i dag, dersom de selv ønsker det. Men det er kanskje mye som tyder på at en "skrumpende" verden ikke har toleranse og plass nok til å romme slike avvik fra "normen"? Synd vi ikke har kommet lenger i tilfelle..

God bok!

Skorpionkvinnen sa...

Habben, med pagegøyer blir det bedre ja! Men undulater lever ikke i sør-amerika, så de passer ikke her. *Vet ikke lærere sånt??* ;-)

Earlgrey, jeg skjønner godt at du husker en sånn spennende bok. Jeg kikket mye på bildene i National Geographic Magazine da jeg var barn, og mange av dem husker jeg ennå. Boken til Anders C. Krogh var fascinerende og fin, tror jeg må skrive litt mer om den...

Anonym sa...

Joda S- kvinnen, Lærere vet alt de. Og som du kanskje vet så lever disse fuglene over hele verden, riktignok i bur da ;)

Skorpionkvinnen sa...

Haha, den vred du deg fint ut av, Habben.... ;-)