søndag, desember 31, 2006

USPORTSLIG FAMILIE...

Nyttårsaften er en dag for refleksjoner og ettertanke, både over året som har gått og året som kommer. Når nyttårsaften faller på en søndag, som nå, blir det en veldig rolig dag. Det vakre været fikk meg til å legge avsted på en liten rusletur ned i byen i følge med yngste og eldste barn. I byen var det masse mennesker, nesten alle var i sportstøy, og de fleste av dem drev og jogget rundt i gatene. Underlig... Men så kom vi på at her i byen er det noe som heter "Nyttårsløpet", et gateløp for alle slags folk, og at det sikkert var det som gikk av stabelen denne nyttårsaften-dagen. Da vi kom opp i gågaten skjønte vi at starten skulle gå, det var bare å trykke seg inn til husveggen og bivåne det hele. Overraskende mange deltakere, alt fra små barn, til eldre karer... Ungene og jeg så på hverandre og var enige om at i vår lille familie er vi visst litt usportslige. Vi ville, ingen av oss, funnet på å delta på noe sånt. Barna mine har heller ikke drevet noe særlig med idrett, jeg har igrunnen vært litt glad for det, når jeg vet hvor mye man må stille opp som foreldre da. Eldstemann sparket fotball i noen år, jeg husker med gru den gangen jeg som mor ble utkommandert til "frivillig" jobb som hånball-linjemann i en turnering som laget arrangerte. Det finnes heldigvis mange alternativer til idrett, ungene her har drevet med breakdance, hiphop, teater, og litt musikk. Det å løpe i flokk gjennom bygater har aldri fristet noen av oss...
Etter anstrengelsen med å se på så mange spreke mennesker bestemte vi oss for å gå på kafé. Det viste seg å være lettere sagt enn gjort. Ikke EN eneste av byens kaféer var åpne. Selv nødløsningen McDonalds var stengt! Utrolig, hundrevis av mennesker i byen og ikke et sted å gå inn. Vi endte opp på seven-eleven og satt ute på en benk på torvet og drakk vår kaffe/kakao og spiste muffins. Det er hva jeg vil kalle ekte friluftsliv ;-)



Så vil jeg gjerne ønske alle med-bloggere et

FANTASTISK FLOTT 2007!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg var med på et nyttårsløp en gang, da jeg var ung og sprek. Beskjeden som jeg var, startet jeg løpet bakerst i feltet og sikksakket meg fremover. Rett før målgang kom jeg opp på sida av mora til en kamerat av meg og vi løp sammen over målstreken. Det var mitt siste nyttårsløp.

Skorpionkvinnen sa...

Nei, kameraters mødre er vel neppe dem som unge spreke menn liker å sammenligne seg med...

Anonym sa...

Godt nyttår, Skorpionkvinnen! Jeg fortsetter å stikke innom bloggen din i 2007! Du skriver morsomt og bra!

Skorpionkvinnen sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar, Bastet, og godt nytt år til deg også!