mandag, august 14, 2006

NÅ ER DET NOK, DAGBLADET!!!

På forsiden av dagens papirutgave av Dagbladet er det en overskrift som fikk meg til å bli både forbannet og oppgitt! "Skilsmissebarn får dårligere karakterer"! Skrevet med så store krigs-typer at selv en førsteklassing ikke vil ha problemer med å lese det. Hva er hensikten til Dabladet med på denne måten å stigmatisere nærmere halvparten av alle barna i dette landet? Kanskje er det meningen å gi oss skilte foreldre dårlig samvittighet? Eller er det for å skremme dem som måtte ha planer om å bryte opp/skille seg?
Jeg innser selvfølgelig at hensikten er å tjene penger....men sinna blir jeg likevel! Det er ikke første gang avisa smeller opp betegnelsen "skilsmissebarn" på forsida i en eller annen negativ sammenheng.
Skilt er også jeg, men barna mine er BARN! Barn med foreldre som har valgt å skille lag. Skal man dele opp barn i kategorier, hvorfor brukes ikke like gjerne betegnelsen "Ekteskapsbarn"? Eller "Samboerbarn", "Ensligforeldrebarn"?
Statistikk kan brukes på mange måter og med forskjellig hensikt. Statistikk kan også lyve.
Den type statistikk som igjen og igjen blir brukt for å vise at det går dårligere her i livet for barn med foreldre som har skilt lag stiller jeg meg tvilende til! Jeg er faktisk sikker på at det finnes mange dårlige ekteskap rundt om som påvirker barna i forholdet negativt! På samme måte som det finnes barn som får en mye greiere tilværelse etter at mor og far har skilt lag. Så finnes det selvfølgelig mange barn som lever i vellykkede kjernefamilier og har det strålende. Det at barn har foreldre som BRYR seg, som SER barnet og som støtter og hjelper, uavhengig av sivilstand, det er det som påvirker barna mest! Hverken Dagbladet eller andre "eksperter" skal få meg til å tro noe annet!


Hjorthen har forresten også skrevet en post om samme tema i dag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det er så synd med slik kategorisering! Og hvor stor var så denne undersøkelsen, mon tro? Jeg tror neppe den er i majoritet hva befolkning angår.
Samboeren min er ganske så oppegående, skilte foreldre til tross!

Anonym sa...

Og jeg skulle dessuten gjerne ha sett den underliggende statistikken deres. Men jeg orrrrket ikke lete etter den. Dagbladet på bærtur er jo helt vanlig, og det ville være en fulltidsjobb å gå all den elendige statistikkbruken deres etter i sømmene.

Skorpionkvinnen sa...

Cathrine: Kategorisering og statistikkbruk etter Dagbla-metoden er bare håpløst!

Iskwew: Du har sikkert forutsetninger for å sjekke statisikken, det har ikke jeg...men jeg vet da nok om emnet til å vite at man kan lyve mye med statistikk også.