lørdag, august 19, 2006

HARRY-LØRDAG!

Sommeren går mot slutten, hverdagslivet har innhentet oss. To store barn skal ha frokoster, nistepakker, og middager som både er sunne og faller i smak (pylse med majo er ikke hverdagsmat her). Husholdningens fryseboks var tom, bortsett fra jordbærsyltetøyet som jeg laget i et anfall av husmoderlighet midt i juli en gang. Ikke bedre i kjøleskapet, tomme, tomme hyller. Det var helt klart at det måtte bli en Harry-tur til vårt kjære naboland.
Kjøreturen til Strømstad tar ca 45 min fra her jeg bor, foretrekker å dra dit fremfor bare til Svinesund...av helt åpenbare årsaker!
Ingen barn hadde lyst til å bli med som fleske-unger, ikke at det var nødvendig heller, de to hjemmeboende har ikke fylt 18, så det ville ikke ha hjulpet på alkoholkvoten.
Jeg tok derfor avgjørelsen om at dette var dagen for å virkelig bygge opp mitt Harry-image. CD-spiller i bilen ble matet med en av mine "skap-favoritter" - "Best of Dean Martin". Nytter ikke å spille denne med store tenåringsbarn i bilen. Men alene en harry-lørdag på vei til Strømstad er det helt topp!!

I must confess
I cry from loneliness
You are to me
Like Honey to a bee
And the door is still open to my heart
eller:
Somewhere there`s a someone for everyone
Somewhere there`s a someone for me

Og så videre.... Volare f.eks. Og That`s Amore!!
Mitt nære forhold til Dean Martin skriver seg helt tilbake til første halvdel av 70-tallet. Da var Skorpionfamilien på langtur til Jugoslavia og Italia med bil (Ford Zodiac!!) og campingvogn. Og vi var avanserte, vi hadde stereo i bilen, noe som ikke var vanlig den gang. Men når det gjaldt kassetter var ikke utvalget så stort. Jeg hadde relativt gamle foreldre, de ville ikke høre på mine fine med T.Rex, Slade, Uriah Heep. Mammas yndlingskassett var Jim Reeves, det nektet søster og jeg å høre på. Den kassetten vi alle kunne enes om var Dean Martin. Den ble spilt sikkert flere hundre ganger på denne kjøreturen. Jeg vil for alltid forbinde alpelandskap med Dean Martins sanger og hans litt dekadente stemme. Og på en eller annen måte satte det seg fast i meg, så siden har jeg likt denne musikken. Overhodet ikke stuerent i vennekretsen på slutten av 70-tallet og 80-tallet. Så jeg lærte meg å holde munn om denne lille særhet.

Dean Martin-CD ferdigspilt og jeg var på plass i Strømstad. Innbilte meg at jeg var ute tidlig nok til å unnslippe de store mengder med andre handlelystne nordmenn, som vanlig tok jeg feil! Heldigvis gikk runden inne på Systembolaget greit, jeg kjøper aldri de store mengdene. Men det er kjekt å få en del bokseøl til 9 svenskekroner. En cognacflaske av det litt rimelige slaget spanderte jeg også på meg selv, kom til å tenke på at det snart blir kalde, mørke høstkvelder.
I matbutikken ble det et stort lass i handlekurven denne gang, de er bl.a. flinkere og billigere på økologiske varer i Sverige (det skal ikke mye til, butikkene i Norge er jo bare totalt sinker på det området). Under tvil kjøpte jeg også inn røyk for studentsønn på 20, liker det ikke, men bedre at han får billig røyk hvis han likevel røyker....hmmm....

Gode middager skal det bli de neste ukene, med fryseren fylt opp av nøt-fars og kycklingfilet. Og frokoster med økologisk havregryn og egg, skinkepålegg, gode oster....

Nå skal vi lage taco som lørdagskveldskos, det er sikkert også litt Harry! Herlig!!
7 kommentarer:

Flopsy sa...

Wow! Vet du hva, en sånn best of Dean Martin cd har jeg også....og det verste er at jeg liker å høre på den. Tør selvfølgelig ikke gjøre det i andres nærvær, altså. Men det er noe fengende flott over den musikken der. Kan ikke noe for det.

Pheew...det var godt å få snakket ut om det ;-)

Skorpionkvinnen sa...

Flopsy, det var flott å høre! Har alltid trodd at det nærmest bare var meg, men da er vi altså to! Stilig :-)

Anonym sa...

Tips: Når du passerer svenskegrensa neste gang kan du jo sette på Harry`s med "Diggi lo diggi ley" ;-)

Skorpionkvinnen sa...

Habben, hadde du vært her nå så skulle du definitivt fått juling!!!

Mettan sa...

Å, nå fik også jeg lyst på harrytur til Strømstad, dra sammen en gang??
*Klem*:-)

Skorpionkvinnen sa...

Hei Mettan og takk for sist!! Ja drar gjerne på Harry-tur med deg, vettu, og da kan vi sikkert ta for oss litt annet enn mat og drikke-butikkene!
:-)

Flopsy sa...

Ja, godt å vite at man ikke er alene om å ha slike tilbøyeligheter. Og Dean Martin har jo en veldig fin stemme, synes du ikke?