torsdag, juli 27, 2006


SUGERØR-POLITIKK??

Jeg har lovet meg selv at jeg aldri skal bli en sånn person som klager på skatten. De som klager over hva "deres" skattepenger blir brukt til er gjerne de samme som hyler opp over dårlig offentlig tilbud - det være seg sykehus, veier eller skoler. Patetisk, er min mening om den saken!! En helt annen ting er alle de forskjellige gebyrene som staten finner det for godt å kreve inn, og som sannsynligvis ikke har noe med de reelle kostnadene å gjøre i det hele tatt! Men dette skal vi altså ikke få vite noe om... Dette ergrer meg grenseløst!!
At det koster nærmere tusen kroner å produsere et pass tror jeg ikke på et sekund...
At staten hadde utgifter på nærmere tredvetusen for å få stemplet noen dokumenter da jeg kjøpte min ringe bolig i fjor tror jeg heller ikke på. Og at stakkarne på 18 år som skal ta teoriprøven til førerkortet må betale flere hundre kroner i gebyr gang på gang fordi prøven er laget så idiotisk at de fleste stryker opptil flere ganger, det synes jeg er helt ille!

Men hvis nå det faktisk blir gjort noe med denne gebyr- og avgiftspolitikken, som Kristin Halvorsen & co muligens har tenkt.... Ja, da, Jens og Kristin...da har dere sikret dere en skorpionstemme ved neste korsvei.

(Og nei, Siv Jensen, du får uansett ikke den stemmen....)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Siden jeg er en som ser verden gjennom 2 sugerør begir jeg meg ut på litt sugerørstekning her. Det finnes en automatikk i skattespørsmålet. Jo mer vi betaler i skatt desto mer får vi igjen av fellesgoder, kort sagt tar det offentlige mer ansvar for oss og dermed også fra oss. Er det noe vi tullebukker av noen mennesker er gode til, så er det å legge ansvar over på den som sier seg villig til å ta det.

Tidligere var det religion (helst kristendommen her på berget) som var den store aktøren på dette feltet. Sterke menn i kjole stod mer enn villig til å, på vegne av en høyere autoritet, å trøste, oppdra barn etter en viss norm og å gi syndsforlatelse til de falne. Kristendommen har mistet det meste av sin kraft gjennom (var det Tversover som nevnte Emile Durkheims) anemi: normoppløsning der ingen lenger vet hva som er rett og galt eller hva de kan gjøre og ikke kan gjøre.

I dette vakumet har disse kristne oppgavene gradvis falt over på det offentlige. Og staten har på mange måter overtatt for prestene. Jeg vil personlig helst selv bestemme over mitt eget liv og vil gjerne ha albuerom for dette, men jeg peker verken til høyre eller venstre, i hvert fall ikke i denne kommentaren. Denne tankerekka tar jeg som regel frem når det nærmer seg valg, for å balansere alle teite utspill som da pleier å dukke opp.

Anonym sa...

Anemi, hvor pokker kom den ifra? Anomi skal det være. Hjelp! jeg tror jeg har pådratt meg anemi.

Skorpionkvinnen sa...

Hei Habben, anemi eller anomi...jeg sitter her og skal liksom jobbe på arbeidssted som holder drøye 28 grader innendørs...
Det er ikke spesielt gunstig for tankerekker av noe slag...
Men balansegangen mellom vilje og evne til å bestemme over eget liv og mulighet for velferd fra det offentlige dersom dette svikter, det er vel noe av det som er vanskelig å få til i et samfunn...
Uten at jeg tror det finnes noen veldig enkle løsninger på dette!
:-)

Anonym sa...

At du gidder å jobbe i denne varmen ;-)

-trodde jeg var kvikk der er øyeblikk, men det gikk plutselig opp for meg at jeg sjøl sitter inne i Ca. 28 grader å ser på en pc skjerm.

Skorpionkvinnen sa...

Kunsten er å gjøre minst mulig, men få det til å se ut som om man jobber...
Men ikke mer på en stund nå, for nå har jeg FERIE, jippi!!!