tirsdag, juli 17, 2007

I LIKHET MED DE FLESTE...

Rett som det er ergrer jeg meg over flertallets holdninger, dette som Fremskrittpartifolk kaller "folk flest" er noe jeg gjerne ikke vil assosiere meg selv med. Men i spørsmålet om avgiftspolitikken her til lands kan jeg konstatere at jeg er på linje med folk flest i Norge.

Tidligere en gang var jeg inne på samme tema, vår rød-grønne regjering lovet å se på avgiftene og gebyrene som staten krever inn, og evt senke dem til et nivå som var mer likt de reelle kostnadene. Ikke veldig mye har skjedd, det eneste jeg vet om er passavgift for barn som nå har blitt billigere (men ikke før ca 1.juli i år, sånn at alle som skulle ha nytt pass til ungene før sommeren, bl.a. undertegnede, ikke fikk glede av den nye prisen), og visstnok er avgiften for førerkort noe redusert.
Å øke dokumentavgiften synes jeg er horribelt. Hvis den avgiften nå også skal gjelde borettslagsboliger, noe som på mange måter jo er rettferdig, så bør man i hvert fall sørge for at den blir satt ned til et lavere nivå for alle!
Alkohol- og bensinavgiften ergrer jeg meg ikke like mye over, men å øke avgiftene her vil sannsynligvis være å gi gratis-stemmer til Siv & co!

4 kommentarer:

Sukkerspinnengelen sa...

Enig med du! Jeg har heller ikke stort i mot bensin- og alkoholprisene, men gud bedre så irritert jeg er på "årsavgiften"! Det koster 250,- per måned bare for å eie en bil. I tillegg går selvsagt en del av forsikringspremien til staten. Og hva koster det egentlig å bruke Toll- og avgiftsverket (eller hva de heter for tida)til å administrere dette?! Jeg trur dette er feil miljøpolitikk og feil samfunnsøkonomi. Hvis vi skal kjøre mindre bil, må det koste å bruke den - ikke å eie den.

Skorpionkvinnen sa...

Sukker, jeg er enig med du!!!

Lothiane sa...

Jepp, enig jeg også... de flår jo folk for det meste av nødvendigheter.

Jeg er aller mest forbanna på avgiftene man må betale når man bestiller noe fra utlandet. 200 kroners-grensa bør heves til det tidobbelte. Det henger ikke på greip i det hele tatt.

Skorpionkvinnen sa...

Jeg er enig med deg, Lothiane. Den tollavgiften kan man også ergre seg grønn over!