torsdag, juli 12, 2007

20 ÅR SIDEN 1987


Så ble jeg tagget av Alliene, hvordan var livet for Skorpionkvinnen i 1987??


Nå er jeg en del eldre enn mange her i Bloggeland. For 20 år siden var jeg allerede ferdig med utdannelse og hadde begynt å jobbe - samme type jobb som jeg har hatt i alle år, bibliotekar.
Jeg jobbet i bare halv stilling på den tiden, det var nemlig noe annet enn jobben som krevde mesteparten av min oppmerksomhet. Som mamma til verdens blideste og søteste, aktive lille gutt hadde jeg dagene fyllt opp likevel. Ungen min fylte to år høsten 1987. Samme høst prøvde jeg meg på mellomfagstudium på Blindern, jeg hadde et grunnfag som jeg gjerne ville gå videre med. Men det ble for hektisk med halv jobb, toåring hjemme og pendling til Oslo fra Østfold. Det var ikke mange ukene jeg holdt på før jeg droppet hele greia, og det mellomfaget ble aldri noe av...
I stedet begynte jeg å lære meg å kjøre bil, men 20 års jubileum for førerkortet kan feire først på nyåret 2008.
Like etter årsskiftet 1987/88 ble jeg også gravid igjen, sønn nr 2 ble født først i oktober 1988.
Så 1987 var mitt siste år som ettbarnsmamma.

Ellers er jeg rimelig sikker på at 1987 var det året jeg for første og eneste gang anskaffet meg permanentkrøller i håret. Krøllene vant jeg i et lotteri i lille byens nærradio.

Jeg reiste også for første gang til Kreta i mai 1987.

Ytre sett var altså dette året relativt begivenhetsløst, jeg levde et rolig og stabilt familieliv med mann og barn og jobb. Men livet med en aktiv sønn fra han var ett til to år var nok likevel begivenhetsrikt nok for meg akkurat da!

Nå har jeg mistet litt oversikt over hvem som har vært tagget av dette meme allerede, men jeg prøver meg med Sukkerspinnengelen og Iskwew!

5 kommentarer:

Iskwew sa...

Jeg er ikke blitt tagget på denne, men jeg har skrevet om den - 1987 var et spesielt år :o)

http://iskwew.com/blogg/2007/06/27/ikke-sa-lenge-du-har-meg/

Skorpionkvinnen sa...

Iskwew, jeg hadde ikke sett den posten din tidligere pga ferie, men nå har jeg lagt igjen en kommentar der - det var sterk lesing nemlig...

Iskwew sa...

Ja, jeg skjønte det :o) Vi er nok ganske like i hvordan vi opplever ting, tror jeg.

Sukkerspinnengelen sa...

Og du trur jeg husker noe fra et bestemt år for 20 år sida! Oj oj oj. Tenke, gruble...

Skorpionkvinnen sa...

Du får nok gruble og tenke litt da, Sukker, så dukker det vel opp noe? Det var ikke det året du bode vest imot havet da??