tirsdag, juli 10, 2007

FESTIVALER OG TYVER OG SÅNN...

Sent i går kveld kom sønn på 18 hjem fra Roskilde-festival. Jeg var blitt advart av andre foreldre om hva jeg kunne vente meg av møkkete, stinkende tenåring. Det viste seg å ikke stemme med virkeligheten, gutten som, flere timer forsinket gikk av bussen sent i går, var ren og uten spesielle lukter (kanskje litt vag øl-lukt når jeg tenker meg om...). Da det regnet og gjørmet som verst hadde vennegjengen tatt turen inn til Roskilde sentrum og gått i badeland, senere hadde han også betalt 30 kr et eller annet sted for varm dusj med sepe og håndkle. Ikke verst, sønn har bevist at han kan klare seg uten mor en vinterd...eh sommerdag!
Men det som var trist, og som også gjør meg ganske rasende, var at han var blitt frastjålet det meste han hadde med seg! Sovepose og underlag ble stjålet allerede første morgen. Senere ble hele sekken med alt tøy stjålet fra teltet mens han lå og sov. Utrolig at folk kan være så frekke! Jeg vil helst tro at det ikke er den jevne festivaldeltaker som står for tyveriene, tror det må være folk som utnytter situasjonen og stjeler for vinnings skyld.
Heldigvis fulgte 18-åringen mors gode råd om å ha penger og annet viktig i pose rundt halsen, under T-skjorta, også mens han sov.
Årets festival har vært den våteste og mest gjørmefyllte noen gang. Jeg regnet nesten med at tenåringen min hadde tatt skrekken og ikke ville utsette seg for dette en annen gang, men tvert i mot, det første han sa var: Jeg gleder meg til neste år!!!
Vel, vel - mor skal jo også utfordre værgudene og leve festivallivet, to av de banda som spilte på Roskilde kommer også dit, Flaming Lips og Hayseed Dixie. Jeg håper på gjørme- og tyverifri festival for min del.

5 kommentarer:

Sukkerspinnengelen sa...

Jøsses! Frastjælt alle klær og alt! Det var da voldsomt. Det virker jo tungvint å selge brukte klær og soveposer, men det er mye i den kriminelle verden jeg ikke forstår meg på.
Det høres i grunnen ut som det er en vinternatt han har vært utsatt for. Jeg trur gutten er godt rusta for resten av livet, nå ;-)

Flopsy sa...

Høres ut som din sønn har taklet hendelsen på fortreffelig vis, ihvertfall!

Ellers kjekt å se at det blir festival på deg. Håper vi får det til vi også, hadde vært artig :-)

Skorpionkvinnen sa...

Sukkerspinn, ja Roskildefestival eller desslike er vel på en måte den nye manndomsprøven...
Flopsy, det er helt sikkert at han har hatt det fortreffelig! Jeg har oppfanget visse rykter om mulig festivaldeltagelse fra Høljebyen ja, det hadde jo vært morsomt om dere får til! Festival-bloggevorspiel i teltet mitt da, vettu :-)

Flopsy sa...

Det ser lovende ut så langt, men det blir sannsynligvis bare lørdagen på oss. Mye som skal koordineres.

Festival-bloggevorspiel høres ut som en plan!

Skorpionkvinnen sa...

Muligens bare lørdag på meg også, litt væravhengig. Lørdagens program er jo klart best, ifølge musikkpoliti-kameraten min ;-)