onsdag, juni 13, 2007

ET LITE FUGLEDRAMA


Et lite drama på liv og død utspant seg i Skorpionheimen i ettermiddag. Lille pusefrøken kom løpende inn fra terrassen, vi hørte fugleskrik og flaksing, og ser til vår forskrekkelse at katten har en stor fugl (en voksen trost eller stær tror jeg...) i munnen. En fugl som i høyeste grad er i live fortsatt. Umiddelbar reaksjon fra datter og undertegnede, vi prøver å fange pus. Noe hun slett ikke er interessert i, tverrvender og løper ut, jeg klarer å "fange" henne inn i gardinen ved terrassedøren, såpass lenge at hun blir distrahert. Fuglen kommer seg løs av det fæle kattegapet, hopper ut på terassen og flyr avgårde. Den sirkler over terrassen og kjefter høylydt på fuglevis, forståelig nok. Pus står slukøret igjen med munnen full av fjær, snuser og leter litt rundt, forstår ikke hvor det ble av det flotte byttet, sender oss et ganske anklagende blikk. Datter på 15 er litt knust over av hennes søte katt kan være så grusom. Stuen er full av fjær, og på gulvet er det dryppende blodflekker viser det seg... Så hvordan det gikk med stakkars fuglen til syvende og sist vet vi ikke. Men jeg tviler på om pusen tar med seg levende bytte inn i huset en annen gang...

Grusom, jeg?? Laaangt ifra... Kan de elefantene fanges mon tro...?

10 kommentarer:

Jill sa...

Disse kattene, altså... De ser så snille og uskyldige ut, men under ulmer tigeren og når man minst aner det er de blitt jegertigeren. Hadde en gang en katt som syntes vi mennesker også skulle angripes, og det var jo ikke videre hyggelig, så jeg kan jo nesten tenke meg hvordan fuglen hadde det. Uhu... Håper den ikke ble for skadet (fuglen, altså).

Lothiane sa...

hehehehe, han var vel bare stolt da og hadde lyst å vise fram middagen han hadde fanget.

Jeg tror jeg hadde vært litt desp etter å fange fugl jeg også, hvis jeg måtte leve av den fæle kattematen de selger på butikken. ;)

Marina sa...

Ja, pus syntes nok hun var riktig flink som skaffet seg middag på egen hånd! Og det var hun jo igrunnen også.

Iskwew sa...

Enig med Marina, visst var hun flink :o)

Men jeg er glad Pondus og Italienerfrøkenen ikke har kommet hjem med slike, egentlig...

Flopsy sa...

Iskwew: Heter katten din Pondus? Jeg hadde også en katt som het Pondus, men han har dessverre vandret til de evige jaktmarker, etter et ublidt møte med en schäfer :-(

Katter er suverene dyr, men de skjønner nok ikke helt vår manglende begeistring over halvdøde mus og flaksende fugler innendørs.

Skorpionkvinnen sa...

Jill, det er sant, de er små jegertigre forkledd som søte kosedyr... Heldigvis angriper ikke vår katt mennesker. Jeg tror fuglen må ha blitt skadet, men den kunne fly da...
Lothiane, Marina, Iskwew og Flopsy, Pus var nok veldig stolt over det fine byttet, og forsto slett ikke hvorfor vi var sinte på henne. Ellers er pusefrøken ganske kresen, spiser bare den beste kattematen som finnes. Og ja, mye av det de selger av kattemat ser fælt ut.

Jorid sa...

Åh, for en nydelig katt! Man må nesten tilgi henne, for hun skjønner jo ikke at det er så rent for galt det hun driver med... :-)

Marina sa...

Broren min hadde forresten et artig "problem" med en av kattene sine og en fugl. Katten fikk en eneste kattunge, og for at han ikke skulle føle seg ensom når hun gikk ut fanget hun en spill levende spurveunge som "kosedyr" for pusungen.
Problemet var at spurver er ikke flinke til å leke teddy, og de er utrolig raske selv før de kan fly. Det tok nesten en hel dag før fjærdotten ble fanget og returnert til den bekymrede spurvemammaen som satt på balkongen og ropte på ungen sin.
Etterpå kjøpte brutter'n skikkelig kosedyr til kattungen: en fin liten lodden lekehund!

Habben sa...

Katta mi, som nå ligger i hekken som depotgjødsel, var en jævel på å fange mus. Problemet var at hun aldri tok livet av dem. Det var en del leking, og når jeg tenkte at hun ville sette inn nådestøtet, fjollet hun seg til og latet som om hun ikke så at musa stakk av.

Fuglene derimot, som hun greide å fange når det var kaldt i været, tok hun knekken på fortere enn de greide å si pip.

Skorpionkvinnen sa...

Jorid, ja hun er en vakker liten pusefrøken! Heeelt uskyldig...
Marina, en spurv som kosedyr hadde sannsynligvis falt i smak hos katten min også...
Habben, den katten din likte smaken av fugl best, kanskje? ;-)