tirsdag, april 24, 2007

KONSERTMIMRING 3 - SPRINGSTEENS FØRSTE KONSERT I NORGE
Et av de store konserthøydepunktene for den unge Skorpionkvinnen var Bruce Springsteen i Drammenshallen i mai 1981. Vi var en gjeng venner som dro avgårde, ekstratog var satt opp husker jeg, og stemningen var høy. Og ingen som opplevde dette kan ha blitt skuffet, Brucer`n spilte fletta av oss. En energi uten sidestykke på scenen, vi merket at dette bare elsket han å gjøre. Konserten åpnet, hvis jeg ikke husker helt feil, med Springsteen alene med gitaren, han sang Factory. Konserten varte og rakk, han ville slett ikke gi seg. Ekstranummer på ekstranummer, han fortsatte å spille til etter at lysene var slått på i salen. Opplevelsen satt i lenge, lenge! De senere årene har jeg ikke spilt Springsteen så ofte, men jeg er glad i mye av de tidlige tingene hans, og han vil alltid ha en plass i mitt musikkhjerte...

(Alle konsertbilder er fotografert av Skorpionkvinnens fhv partner)

8 kommentarer:

Hjorthen sa...

Skulle du ha sett! Jeg var også i Drammenshallen den kvelden!

Skorpionkvinnen sa...

Så gøy, Hjorthen! Du hadde også en flott konsertopplevelse, regner jeg med...?

Hjorthen sa...

Det hadde jeg. Det var en magisk aften, uten tvil. Jeg har selvfølgelig blogget om det en gang for lenge siden:

http://hjorthen.org/?p=445

Skorpionkvinnen sa...

Selvfølgelig har du kommet meg i forkjøpet med hele to år, det burde jeg jo ha skjønt ;-)
Kjempefint å lese det du skrev om konserten - det var virkelig en magisk aften, glemmer den aldri! Han spilte forresten "Because the night" også, "This is a song I wrote together with a friend of mine" husker jeg hans intro var. Siden har jeg elsket den sangen, og alltid tenkt på Springsteen-konserten når jeg hører den...
*litt sentimental skorpionkvinne*

Hjorthen sa...

Jeg mener også å huske at han IKKE spilte Cadillac Ranch? Ei heller I wanna marry you, men jeg klager ikke altså!

Skorpionkvinnen sa...

Jeg husker dessverre ikke akkurat hvilke låter som ble spilt eller ikke spilt. I wanna marry you var aldri min favoritt... Men han spilte mye fra The River, jeg er helt sikkert på at han spilte Hungry heart, den var min favoritt på den tiden!

EarlGrey sa...

Arrrghh.. Dette var tydeligvis en konsert man ikke skulle gått glipp av...

Hvis du fortsatt liker Brucer'n "live", og kan klare deg uten "Fire" ...ahemm...*kremt* (søk på YouTube..), så vil jeg anbefale tre-discutgivelsen av "Born to run". I den finnes en glitrende konsert fra Hammersmith Odeon i 1975, med Bruce og E-Street band i storform. De spiller fra de tre første platene, og det meste fra "Born to run" som var nyutgitt på det tidspunktet. Konserten starter med en gåsehudfremkallende (jeg har alltid ment at gåsehud er et kvalitetsstempel på musikk..) versjon av "Thunder Road", og siden går det slag i slag i over to timer..

Gaveønske til bursdag eller jul?? :o)

Skorpionkvinnen sa...

Earlgrey, jeg skal notere meg det platetipset! Gåsehud er definitivt et kvalitetsstempel på musikk, det er jeg helt enig i :-)