onsdag, april 25, 2007

GOOD GRIEF!!

To av morgenens nyheter fikk meg til å gremmes og miste litt troen på menneskeheten... Nå er jeg vanligvis optimist på menneskenes vegne, men dette ble bare litt mye for en morgentrett Skorpion. Over førti prosent av norske menn mener at kvinner som åpenlyst flørter har skyld i eventuelle seksuelle overgrep, det er bare ikke til å tro!! Hvilke menn har vært med på denne undersøkelsen? Gud hjelpe meg for noen holdninger det finnes der ute! Skal vi slutte å flørte? Kle oss i burka alle sammen? Hvor er alle dere intelligente, flotte menn som klarer å ha to-tre tanker i hodet samtidig? Jeg vet jo det finnes mange av dere der ute...
Selve rapporten har jeg ikke rukket å se nøyere på, det kan jo hende tallene der gjør det hele litt mer nyansert, men likevel. Det spørs om vi ikke burde ty til gode gamle midler som kvinnene i Lysistrata for å få noen av disse mannfolka på litt bedre tanker?

Oppdatert: Iskwew har selvfølgelig gått grundig gjennom rapporten og skrevet en flott post om denne saken!
Oppdatert2: Her blir det sagt noen ganske kloke ting!

Den andre nyheten jeg hørte på radio var noe om at aldri har folk slengt fra seg så mye søppel overalt som nå! Langs gater og veier, og ute i naturen. Kommunene rundt i landet bruker store summer på å rydde opp. Er det noe jeg bare ikke kan fordra, så er det folk som søpler til i omgivelsene våre. Rasende kan jeg bli! Det er ikke få ganger jeg har ropt etter folk som kaster noe fra seg, Hei, unnskyld, du mista noe søppel, du bør vel ta det med deg!!? Sure blikk får man gjerne i belønning, men jeg gir meg faen ikke på dette! Hele min oppvekst og skolegang var det fokus på forurensing, forsøpling og det å ikke være natursvin. Hele skolen var ute og plukket søppel, nesten hver eneste vår. Dette må da mange ha vært igjennom. Og enda driver folk fortsatt og slenger fra seg søppel rundtomkring! Hvem ER disse menneskene? Jeg oppfordrer alle til aktiv mobbing av folk som kaster søppel, enten det er ute i naturen eller midt i byen! Sukkerspinnengelen har nylig oppfordret til Kverk en bjerk-aksjon, jeg begynner å lure på om vi ikke burde kverke noen natursvin i samme slengen!?

8 kommentarer:

Habben sa...

Det var en...unaturlig høy prosentandel må jeg si. Enn så lenge velger jeg å tro det er måten spørsmålene ble stilt på, som må være feil, Evt. behandlingen av dataene i etterkant. Ofte ønsker man et spesielt resultat, og lager undersøkelsen deretter. Hvordan dette er i dette tilfellet vet ikke jeg, men det var skumle tall.

Skorpionkvinnen sa...

Jeg tenkte også litt av det samme, men kikket litt på selve rapporten, det virker veldig seriøst... Nifst!
Iskwew skriver også godt om dette, hun er en racer på statistikk og tall!

Goodwill sa...

Dette er bare trist, skuffende - og skremmende...

Skorpionkvinnen sa...

Det er det, Goodwill. Men flott at dere menn tar det opp og snakker om det!

Sukkerspinnengelen sa...

Her får du sagt det! Mannegriser og natursvin, hva skal vi med dem. Jeg skjønner ikke at det er normale menn som er spurt i undersøkelsen. Klarer ikke å ta den/ dem alvorlig.

Sukkerspinnengelen sa...

Nå har jeg lest litt mer. Trur de spurte at veldig mange menn vil kunne voldta? Og svarer på vegne av dem? Svarer mennene på vegne av seg sjøl: Ja, jeg vil voldta hvis en kvinne med for dyp utringing flørter med meg? Eller er det slik de trur "noen" kunne reagere slik. Dermed vil jo store deler av undersøkelsen være fri fantasi. På linje med undersøkelser av ungdomsskoleelevers drikkevaner kontra hvor mye de tror andre på egen alder drikker.

EarlGrey sa...

De må ha slått sammen de som kaster søppel og de som var med i den omtalte rapporten her.. "Hvilke menn har vært med på denne undersøkelsen" virker som et veldig relevant spørsmål. Jeg ser meg rundt i venneflokken og tenker "en av to ja...", men får det ikke *helt* til å stemme..

Så har vi jo poenget til både Habben og Sukkerspinnengelen; at man kan manipulere svarene i temmelig stor grad gjennom ordlyden i spørsmålene. Hvis spørsmålsstillingen har vært slik engelen sier i siste innlegg her, så er jo resultatet basert på fordommer og ikke fakta. (Jeg har dessverre ikke finstudert grunnlaget..) Man kan jo alltids håpe..

Skorpionkvinnen sa...

Earlgrey, jeg har en mistanke om at de som kaster søppel og de som holder kvinner ansvarlig for seksuelle overgrep er de samme menneskene...muligens...
ellers kan man håpe at de svarene er basert på fordommer.