tirsdag, november 21, 2006

TRAVLE NOVEMBERDAGER...

Travelt på jobb, travelt etter jobb. Og i slutten av forrige uke var jeg en tur i Oslo, lenge siden sist nå, det er dumt - det er bare en drøy times togtur inn, men det er både et spørsmål om tid og om penger... Mange fristelser når man ikke har samme utvalg i butikkene her i byen. Jeg tilbrakte en god stund på Platekompaniet i Oslo City, noen julegaver ble kjøpt inn, julegaveønsker ble notert og til meg selv kjøpte jeg DVD-boks med Jan Troells Utvandrerne/Nybyggerne, til bare kr 99!! Jeg elsket bøkene (av Vilhelm Moberg), leste dem som 14-åring første gang, da simulerte jeg syk i en uke for å komme gjennom alle åtte bind uten opphold. Tror TV-serien ble sendt på 80-tallet, filmene kom på 70-tallet. Nå vil jeg se dem her hjemme sammen med store barn.
Fredag kveld var jeg på Det norske teater og så Hair. Kjenner filmen godt fra 80-tallet og spilte soundtracket mye i årene etterpå. Hadde ingen spesielt store forventninger til forestillingen, men syntes faktisk den var fin. Flott sang, fin dans, søte og vakre unge skuespillere/dansere, fantastisk flinke musikere, rett og slett god underholdning etter min mening! Og det er jo det denne musikalen i hovedsak er, selv om den har et lite ferniss av antikrigs-budskap.

Søndag toppet travelheten seg her i Skorpionheimen, da feiret jeg min førtiognoe-fødselsdag, og hadde invitert en mengde gjester til aftensbuffét. 16 mennesker her i min relativt lille stue er i overkant, men det var kjempehyggelig! Og jeg er jo litt barnslig - synes fortsatt det er litt stas å bli sunget bursdagssangen for... Timene før gjestene kom var det hektisk aktivitet på kjøkkenet, og dette er hva jeg serverte:

Blandet grønn salat med roquetfort og valnøtter
Cous-cous salat
Serranoskinke (jeg passet godt på katten denne gang)
Eggerøre
Kalkunfilet-biter surret i spekeskinke, stekt og servert med salsa
Ostefat
Foccacia-brød
Brownies
Hvit sjokoladeostekake
Drikke: Rosévin, Øl, Farris, kaffe og te

Og så fikk jeg gaver, her:


Blant annet fikk jeg soundtracket til musikk/konsertfilmen Leonard Cohen I`m your man, en film jeg håper snart blir satt opp på kino... Glassene er fra barna, som synes jeg bør ha ordentlige martini-glass til mine Dry Martinis...

Og tenk i dag kom fjortis-datter med forsinkede bursdagsroser, da ble jeg både glad og rørt!


Selv om november kan være både trist og grå så er det en fin måned for oss skorpioner...

Post-post: Dette ble ikke skrevet 16.november, men tirsdag 21.november.... Vet bare ikke helt hvordan jeg får forandret dato...

5 kommentarer:

Mettan sa...

Ååå, selvfølgelig var det bursdag på søndag, kobla ikke til datoen, sorry!! Gratulerer så mye med dagen på etterskudd! Ses om ikke så veldig lenge, blir koselig! *mange bursdagsklemmer*:-)

Skorpionkvinnen sa...

Takk, og det gjør da ingenting at du ikke koblet det, Mettan, regner ikke med at alle skal huske sånt, da...
Gleder meg til "ut og spise julemat", ja!! :-)

EarlGrey sa...

Gratulerer så mye -litt på etterskudd :o)

Det ser ut til at du har hatt en fin bursdagsfeiring, og mange av gavene står jo godt til en grå og våt "innehøst".

Kunne godt ha tenkt meg å prøvesmake litt på "bursdagsmenyen" forresten; spesielt den kalkunvariasjonen så veldig god ut på papiret/skjermen ;o)

EarlGrey sa...

PS: For å forandre tid og dato, kan du klikke på linken der det står "Post and comment options" under til venstre i vinduet der du skriver inn posten. (I alle fall i den gamle versjonen av blogger..) Da får du opp en egen linje for setting av dato osv.

Men det ser kanskje ut som om du fant den på egen hånd?

Skorpionkvinnen sa...

EarlGrey: Hyggelig at du tittet innom igjen :-) og takk for gratulasjon!
Jeg fikk gode tilbakemeldinger for maten, og det er jo alltid kjekt! Kalkunvarianten var god, den var ny for meg også. Enkelt å lage, skjær kalkun i passe tykke strimler biter og surr rundt spekeskinke, stekes (jeg etterstekte dem litt i ovnen). Det skulle egentlig være basilikumblad under skinken, det glemte jeg og det ble godt likevel...
Takk for tips om dato-setting, jeg skal prøve...