torsdag, oktober 16, 2008

Spar et tre og sånt

Alle e-poster man får nå har følgende frase nederst: "Spar et tre! Vær vennlig, ikke skriv ut denne posten hvis du ikke virkelig må." Problemet er bare at i mange tilfeller her på jobben så må vi skrive ut. Vi får mange bestillinger på bøker, disse skal plukkes fram fra hele biblioteket, da må vi som oftest ha utskrift av posten med oss for å finne riktig eksemplar osv. Det tragikomiske da er at hver eneste utskrift blir på to ark istedet for ett, ene og alene fordi denne frasen kommer med på utskriften. Tenker mange trær må bøte med livet bare på grunn av den ene dumme setningen...
Ellers er det populært med spareråd for tiden. Jeg liker Hjorthens råd om å dusje sammen. Men jeg har en mistanke om at ungdommene mine ikke synes det er særlig stas å dusje sammen med mor. Til de av dere som har en bedre halvdel å dusje sammen med i disse sparetider vil jeg likevel advare: Pass på at dere ikke ender opp som paret i denne stripen til Wulf og Morgenthaler!

8 kommentarer:

Hjorthen sa...

Her er det nok best å låse inne videokameraet før Hagbarth lærer seg å operere det ja!

Skorpionkvinnen sa...

Ungene nå for tiden lærer seg å operere tekniske dippedutter før du aner, Hjorthen. Lås inn videokamera jo før jo heller!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Marina sa...

Kanskje en god ide å stenge (og låse) døren til badet? Enten man dusjer sammen med noen eller ikke.

Anonym sa...

*fnis*

Men atte. I stedet for å printe ut bokbestillingene, kan du ikke ta med digitalkamera... ta bilde av bestillingen og ta med kameraet rundt. Det blir jo så mye enklere! ;)

Sukkerspinnengelen sa...

All reklame er god reklame ;-)

Vivi's Verden sa...

Uff...jeg må kanskje slutte å løpe etter barna mine med et videokamera, hver gang de gjør noe utenom det normale. Det kommer jo en dag der de forstår betydningen av "revenge".

Ellers er jeg også veldig for å spare naturen og redde flest mulig trær, men samtidig er jeg så glad i papir.... Mitt bidrag kan kanskje være at jeg ikke kjøper ukeblad ;-)

June sa...

Oi! Alt hva man finner når man googler.

Det er unødvendig å skrive ut alle bestillinger som mottas. I mitt bibliotek innførte vi å rett og slett skrible ned på post-it de aller nødvendigste opplysningene om bestillingen (hyllebetegnelse, ord i tittel og år når det gjaldt bok). Fikk plass til 20 bestillinger på begge sider av en post-it. Slettet bestillingene når informasjonen ble nedskriblet, så ikke flere noterte seg det samme. Om boken var ipp, var det bare å gå i e-søpla og videresende bestillingen.

Det er også mulig å velge å skrive ut side 1 av 2 (som jeg regner med at du vet i 2011), men jeg er sikker på at vårt papirforbruk ble halvert med dette.. :P