lørdag, desember 01, 2007

Kanskje ikke såå sunt?

Som liten Skorpionjente ble jeg servert en skje tran hver morgen, små muligheter for å slippe unna. Så snart jeg jeg ble stor nok til å bestemme selv, droppet jeg tranen. Da ungene mine var babyer prøvde helsesøster å presse meg til å gi dem tran, med førstemann gjorde jeg et forsøk men ga opp fort. Jeg tåler virkelig ikke lukten av tran. Men de neste to babyene sa jeg bare ha og ja til helsesøster og gjorde som jeg synes var best selv. Ingen tran? Da burde vi vel ha dårlig helse, være konstant forkjølet osv.? Nei! Vi er sjelden syke, ungene og jeg. Mye sjeldnere enn de fleste jeg kjenner. Akkurat i disse dager, når man leser om produksjonsmåtene for tran, så er jeg godt fornøyd med mitt valg. Kanskje det er en grunn til at vi som holder oss unna tran er de friskeste...?

8 kommentarer:

Iskwew sa...

Her i huset har vi også alltid styrt unna tran..

Og hvor ble det av feltet der jeg legger inn blogg-adressen min? Nå er det bare kallenavn.

fr.martinsen sa...

jeg trosset også helsesøsters råd og tran, og weifa c, som hun syns det var viktig å gi. ikke c-vitamin-tillegg, men weifa-c og det gjorde meg muggen at hun så ureflektert dyttet produktreklame på folk som er nærmest forsvarsløst usikre og klare for å gjøre alt helt riktig med den nye babyen. jeg orket ikke å være på helsestasjonen forøvrig, og tok heller en lege som var villig til å gi meg informasjonen han hadde, for og i mot, jeg ville bli snakket til som et voksent menneske. men nå prater jeg oss vekk fra tranen. poenget var at jeg ikke ville tvinge noe i ungen som jeg mislikte så sterkt selv.

Sukkerspinnengelen sa...

Jeg leste i dag et eller annet sted at tran kunne føre til porøs benbygning. Det gjaldt visst de som er mellom 50 og 70 år nå fordi det var mye mer vitamin A i tran før.

Fr. Martinsen: Er ikke Weifa-C nesten bare sukker, da? Kan ikke skjønne at dét skal være babymat.

Lothiane sa...

Iiiiih! Ekkelt. :-O

Jeg som hiver innpå tranpiller hver pokkers dag. Ugh.

Flopsy sa...

Inntrykket mitt er at Helsestasjonen nå for tida er litt mindre opptatt av tran enn før. Her på haugen anbefaler de heller tilskudd av D-vitaminer (D-dråper), og særlig til barn som blir fullammet.

Rare meg likte forøvrig tran som liten, uten at jeg helt skjønner hvordan det gikk til. Gidder ikke ta det som voksen, og liker det ikke lenger. Men skulle nå fått i meg en tår om jeg trodde det var helt nødvendig. De siste oppslagene tyder ikke på at jeg går glipp av det helt store...huff!

fr.martinsen sa...

Weifa C var vel noe c-vitamingreier tror jeg.

Skorpionkvinnen sa...

Iskwew, du kan sikkert fortsette å styre unna tranen, det gjør vi definitivt her i huset!

Fr.Martinsen, jeg ble også pådyttet det der Weifa-C, som var noe nypegreier, og nypesmak har jeg aldri likt. Så det ble ganske fort overgang til Biovit på babyen min. Og for øvrig sunn og variert mat.

Sukkerspinn, porøs benbygning høres ikke særlig fristende ut. Vil fortsatt ikke ta tran!

Lothiane, enig med deg...Iiiik!!

Flopsy, det er fint hvis helsesøstrene nå om dagen har et litt mer fleksibelt forhold til tran og vitaminer. Har de det til Fluortabletter også? Jeg turde nesten ikke fortelle helsesøstrene at jeg ikke ga ungene mine fluor..

Sorgenfri sa...

Velsigne deg!