lørdag, november 03, 2007

Virkelighet og drømmer

For en stund siden hadde jeg en grusom drøm om at eldste sønn ikke var mer. Jeg var totalt knust, og en våknet med en dyp sorgfølelse. Så forsto jeg at det hadde vært en drøm. Ubeskrivelig, vannvittig glad ble jeg da. Og bestemte meg for at jeg alltid skal bare være snill og god mot ungene mine. Ikke at jeg har vært spesielt slem mot dem før heller, men jeg fikk en veldig klar tanke om at man må benytte den tiden man har sammen.

Eldstemann er en sjarmerende ung mann og som hans mamma er jeg nok sterkt påvirkelig for dette. Nesten så jeg nå mistenker ham for å "plassert" denne drømmen i hodet mitt... Jeg klarer jo ikke si nei til noe nå lengre. Jeg må visst stramme meg opp litt...slutte å kjøpe kaffe to go og levere til ham på jobb lørdag morgen og den slags...

Noen drømmer bærer man med seg lenge i livet. Jeg har med årene forstått at man må selv stå litt på for å gjøre drømmer til virkelighet, i den grad det er mulig. Mange av mine drømmer har hatt med reising å gjøre. Og et sted jeg har drømt om å oppleve helt siden jeg var liten, er New York. Nå har det seg sånn at jeg plutselig fikk en liten slump penger som jeg ikke hadde regnet med. Da kunne jeg være fornuftig å skiftet ut det trekkfulle vinduet eller puttet pengene på sparekonto. Men, litt påvirket av den over nevnte grusomme drømmen, bestemte jeg meg for å virkeliggjøre min New York-drøm. Med ungene ved siden av meg som mentale støttespillere satt jeg her en kveld og bestilte flybilletter. Så til påske reiser Skorpionkvinnen med alle tre barn til The Big Apple!!


Noen drømmer om å jobbe med musikk, det gjør tanteungen min. Jeg har skrevet om bandet hans tidligere. I ettermiddag skal de spille gratiskonsert på Mono i Oslo. Anbefales! Stolt tante skal selvfølgelig dit.

9 kommentarer:

Lothiane sa...

Nå hadde jeg skrevet en lang kommentar til deg, men så fikk jeg feilmelding fra IE'n og alt lukket seg. Jeg prøvde å kopiere det jeg hadde skrevet først, men det ble borte. :( IE suger virkelig, jeg går tilbake til Firefox NUH! :)

Får prøve å oppsummere det jeg skrev da...

En drøm som du beskriver må ha vært helt grusomt. Selv om det ikke var sant, så har du følelsen i deg etterpå... fordi du en liten stund virkelig opplevde det som ekte. Ikke rart du skjemmer bort unga etterpå da. :)

Nå har jeg opplevd det utenkelige selv, dermed er min yngste sønn rimelig bortskjemt på mange måter. Så lenge vi ikke gjør ungene helt ubrukelige som mennesker, tror jeg ikke det gjør så mye. Kjærlighet kan man vel ikke få for mye av? :)

Når man får uventede penger er det klart det er mye fornuftig å bruke dem på, men det er slett ikke ufornuftig det du har valgt heller. En sånn tur vil jo bli et minne for livet og nå har dere flere måneder på å gå og glede dere og planlegge. Høres herlig ut!

Jeg hørte forresten litt på tanteungen din sitt band på Myspace. De er gode! Håper de slår bra an!

Flopsy sa...

Å, det hørtes kjekt ut med USA-tur. Kos dere!

Forøvrig enig med Lothiane; det er ikke ufornuftig å bruke penger på tur. Det er jo et minne for livet, og særlig når du til og med skal reise sammen med de du er mest glad i. En god investering!

Lothiane sier ellers så mye bra i sin kommentar. Vi har jo noen felles opplevelser, og jeg merker også at junior blir litt ekstra bortskjemt, sin unge alder til tross. Det er nok ikke til å unngå, tenker jeg.

Lykke til i Tordenbloggen, forresten :-)

Marina sa...

Å levere kaffe to go til gutten når han er på jobb er ikke å skjemme ham bort, men å se til at han får behovene sine dekket. Og det er jo ikke så dumt selv om han kanskje egentlig er gammel nok til å hente seg kaffe selv?

Skorpionkvinnen sa...

Lothiane, det er fryktelig ergerlig når kommentarer blir borte sånn. Men jeg ble veldig glad for at du likevel skrev en oppsummering, tusen takk for fin og personlig kommentar :-) Det er sant at den drømmen var grusom, jeg våknet og trodde først det var virkelig. Når man ikke har opplevd det utenkelige selv, vet man selvfølgelig ikke hvordan det er, man kan bare ane...og følelsen jeg fikk av den drømmen glemmer jeg aldri.
Jeg håper jo selv at jeg mest skjemmer barna bort med kjærlighet og omsorg (og reiser...). Jeg enig med deg, tror ikke man kan få for mye av det. Materielle ting er de ikke spesielt bortskjemt med, for øvrig.
Jeg er overbevist om at de turene ungene og jeg tar sammen er gode felles minner for livet. Jeg var selv heldig og fikk reise litt sammen med foreldre som barn og jeg har ønsket å gi mine egne unger litt av de samme opplevelsene.
Så morsomt at du har hørt på Alexandria Quartet!! De var fine på konserten lørdag og tror jeg ikke er bare tante-subjektiv når jeg synes de er gode ;-)

Skorpionkvinnen sa...

Flopsy, jeg tror NY-tur blir kjempe-kjekt rett og slett :-)
Og det er veldig hyggelig med litt støtte på at det er ok å være "ufornuftig", og å investere i opplevelser og gode minner.
Forstår ellers veldig godt at du skjemmer bort lille Hagbarth litt ekstra!
Tordenbloggen må jeg visst sjekke ut...

Skorpionkvinnen sa...

Marina, det er ingen tvil om at han er gammel nok til å hente kaffen selv. Men dessverre har han arvet en tendens til å være litt sent ute, fra både mor og far tror jeg, så da han lørdag måtte løpe til jobb uten vått eller tørt så forbarmet jeg meg over ham :-)
Resultatet var at jeg nesten kom for sent til min egen jobb...

Sukkerspinnengelen sa...

Du er verdens snilleste og klokeste mamma, Skorpan! Sånn er det bare. Ungene dine er ikke mer bortskjemte enn høyes nødvendig.

Lothiane sa...

Jeg og reiste en del med mine foreldre da jeg var barn og det er noen av mine beste barndomsminner. :)

Skal bli riktig fint å følge med på bloggen din og høre om turen... om noen måneder. :)

Skorpionkvinnen sa...

Sukkervennen, du er nå snill da, som sier så pene ting :-)
Lothiane, ja jeg håper at det kan bli noen bloggposter av den turen. Kamera har jeg jo :-)
Men det er jo en stund til, da.