torsdag, februar 22, 2007

VINTERVÆR

Vi som ikke befinner oss i snøvær på sørlandet får være glade for det. Dramatisk har det sikkert vært for de som ble sittende på E-18 natten over. Men å kalle det ekstremvær er vel å ta litt vel i, det har da vært mange vintre før om årene at det har lavet ned med snø i denne landsdelen. Jeg tenker som så at dette er sammenfall av mange uheldige omstendigheter: Stor trafikk pga vinterferie, trailere med for dårlige dekk i forhold til føre, for liten kapasitet når det gjelder brøyteredskap og mannskap. Spesielt det siste vet jeg at er en salderingspost i mange kommunale budsjetter, sikkert også hos Statens vegvesen (Mesta). Det nytter ikke å hoste opp ekstra redskap og mannskap på en-to-tre når man kanskje gjennom flere år har kuttet her.
En eller annen journalist har funnet på et nytt ord også, "snøofrene" høres litt dramtisk og flott ut...
Jeg vet jeg ikke burde lese kommentarinnleggene fra lesere på Dagbladet.no, men noen ganger klarer jeg ikke la være. I dag måtte jeg bare fnise av en del kommentarer angående snøværet i sør, det utartet til ufin krangling om søringers kjørekunnskaper og nordlendingers norskkunnskaper....fantastisk!!
Men dette er jo bare fryktelig tragisk...

For min del gleder jeg meg veldig til våren nå!

11 kommentarer:

Habben sa...

Fy shit! sørlandsværet siger innpå her jeg bor også nå, og jeg frykter for 1/2 -1 meter i natt. Hvis du trenger en liten ekstrainntekt er det bare å komme med sørlandsskuffa di.

Iskwew sa...

Jeg skjønner ikke hva de klager over, de får jo beskjed om å ikke dra på jobben. Det høres da flotters ut.

Skorpionkvinnen sa...

Habben, du får trøste deg med at du da kan kalle deg et snøoffer du også. Og så kan du jo ta fri fra jobb...
Iskwew, jeg er enig i at de får bare nyte fridagen med pledd, kakao og kos. Men det frister likevel ikke så mye at jeg ønsker meg sånt snøvær her ;-)

Marina sa...

Men i det minste får de da snø der! Her borte faller det etpar centimeter og så er det vilt kaos på veiene, høysesong hos biloppretterne og det ligger opp-ned trailere i grøftene i flere uker etterpå.
Men så har ingen så mye som tenkt på glattkjøringskurs eller å forlange at trailersjåførene setter kjettinger på doningene sine heller.

Iskwew sa...

Ikke jeg heller, men ryktene sier at det kommer hitover til helgen. Det er bare å stålsette seg, og proviantere.

Sukkerspinnengelen sa...

Har ikke de flere hundre snøofrene stått med motoren på tomgang nå i dagesvis, da?! Iallfall laaangt over 1-minuttsregelen. Vi er da virkelig lovet heftig drivhuseffekt og atskillelig varmere vær av slike aktiviteter. Vi er nok ferdig med vinter'n, ja!

Skorpionkvinnen sa...

Marina, snø får de - det er sikkert og visst. Og den kommer sikkert til å vare lenge...
Iskwew, vi er ganske enige om dtte, ja :-) Og jeg håper de ryktene er sterkt overdrevne!
Sukkerspinn, det er rett og slett underlig at ikke våren kom umiddelbart til sørlandet, med all den tomgangskjøringa...

Frida K sa...

Det er jo tredje året hvor de blir neddynga med snø der nede, så du burde jo ha lært noe.. *S*

Skorpionkvinnen sa...

Frida, ja de burde absolutt ha lært noe for lenge siden. Og svenskene ler litt av oss...

Sukkerspinnengelen sa...

Å nei! Ler svenskene av oss???!!! Av alle grusomme ting. Det viktigste er jo som kjent ikke å vinne, men å slå svenskene. Og nå ler de av oss. Vet ikke om jeg tør å dra over grensa for å kjøpe bacon og vin på en stund nå, nei.

Skorpionkvinnen sa...

Sukkerspinn, du burde nok drøye en stund nå, ja! Evt dra på harry-tur med meg, så kan vi sammen møte hånlatteren...