torsdag, august 17, 2006

BOK OG BIL

Det er ikke så ofte jeg har tid nok og ro nok rundt meg til å bare sitte å lese en hel ettermiddag og kveld. Men i går rigget jeg meg til i sofaen med to bøker. Eneste avbrudd var en halvtime med oppvask og muffins-baking (mine egne hjemmelagde halvgrove sitronmuffins...mmmm).

Det har hopet seg opp litt for mange bøker i "skal lese" bunken. I går tok jeg for meg to, forholdsvis lettleste.

Den første var "Fantastisk og elsket av alle" av Martina Haag. Jeg hadde noen små forventninger om å humre litt og kose meg med denne svenske "chic-litt" boken. Men her ble jeg skuffet. Riktignok har boka et par morsomme episoder, men den er skrevet i et platt og traurig språk (kan jo skyldes dårlig oversettelse...) og det meste blir heller kjedelig. Handlingen dreier seg om en arbeidsledig, litt mislykket skuespillerinne som prøver å skaffe seg jobb og kjæreste. Fikk vel bare bekreftet min mistanke om at "chic litt" er best på engelsk, Marian Keyes f.eks.

Jeg kastet meg over neste bok. "Hestekrefter" av Lars Mytting. (lekkert nettsted...) Relativt sjelden jeg leser nye norske romaner. Her er det i tillegg snakk om en debutant, og boka handler ved første øyekast om biler og bygda i Norge. Men jeg ble rett og slett tiltrukket av det lekre omslaget (jepp, jeg er relativt enkel i det noen ganger...).
Så ble jeg sittende og lese den ferdig, klokka var halvto natt før boka ble lukket. Her er det mye bil, motorer, verktøy og bensinstasjon, ingen av delene er mine favoritt-emner men jeg ble altså grepet likevel. For like mye som bil og motorer handler det om meningen med livet, kjærlighet, bygdefolk, vennskap og uvennskap. Språket flyter lett og fint, og jeg kunne le og humre litt innimellom. Som der hvor hovedperson Erik snakker med sin bensinstasjon-assistent om når man kan kjøre bil dagen etter en fest. Har det vært en fest med vanlig tullprat så kan man fint kjøre kl 13 neste dag. Har man vært så full at man har hatt "dype" samtaler med noen, ja da får bilen stå helt til 17-18 tiden dagen derpå!
Overraskende fin leseopplevelse!!

Så får jeg bare fortsette i bunken min, nå står "Menn som hater kvinner" av Stieg Larsson for tur.

6 kommentarer:

Habben sa...

"Her er det mye bil, motorer, verktøy og bensinstasjon, ingen av delene er mine favoritt-emner men jeg ble altså grepet likevel."

Du er nok i ferd med å få en høyere form for forståelse og innsikt i mannens følsomme og mystiske verden.

Skorpionkvinnen sa...

Hehe.... Kan ikke skjønne annet enn at jeg går en lys fremtid i møte med denne innsikt!

Handbag sa...

Og den kan du glede deg til! Stieg Larsson, altså. Jeg ga meg i kast med Flickan som lekte med älden umiddelbart etter, og den sto ikke noe tilbake for ener'n. God lesehelg!

Skorpionkvinnen sa...

Takk for det, Handbag!!
:-)

saccarina sa...

Jeg fikk i grunnen lyst til å lese boka av Mytting etter beskrivelsen din. Takk for tips!

Skorpionkvinnen sa...

Så hyggelig, Saccarina :-)