torsdag, oktober 04, 2007

Så seilte vi sydover - og tilbake igjen. En føljetong i flere deler.

Her følger en liten rapport fra cruiselivet. Ikke det mest mondéne cruiselivet, men likevel, båtturen Oslo-Kiel med ColorFantasy blir jo kalt cruise , så da så.
Dag1, morgen: Jeg møtte kollega N på jernbanestasjonen, billetter ble anskaffet, samt bolle til min medbragte kaffe. Vi var enige om å ikke sette oss i stillevognen på toget, vi skulle på tur og hadde helt klart behov for å skravle. (Sist jeg satt i stillevogn sa jeg to-tre, kanskje fire, setninger til ei venninne og fikk kjeft fra sinnadame på setet bak...) Fin togtur innover til tross for at min frokostbolle viste seg å være stinn av rosiner. Jeg hater boller med rosiner og hadde tydelig bedt Narvesen-damen om bolle UTEN. Lesestoff var unødvendig, siden N og undertegnede underholdt hverandre med utstrakt snakking hele veien innover til Oslo.
Vi traff resten av seminargruppa utenfor terminalen, så bar det i vei ombord. Båten skulle ikke gå før kl 14, men vi startet opp med seminar allerede 10.30. Tre timer holdt vi på, og jeg var riktig fornøyd med meg selv. Ikke bare klarte jeg å holde meg våken og følge med, jeg forsto hva de snakket om og lærte nye ting.
Litt før 13.30 fikk vi sjekke inn i lugarene våre. Alle fikk sin egen lugar, med dobbeltseng. Deilig å slippe å dele lugar med andre, selv om det selvfølgelig kunne vært trivelig å dele akkurat dobbeltsengen med en kjekk mann...
Så var det lunsj, type buffet, klokka var nå like før 14 og jeg var kjapp og kapret bordplass ved vinduet. Turen utover Oslofjorden er fantastisk vakker og den ville jeg ikke gå glipp av. Skorpionkvinnen er, som enkelte vet, litt matvrak, og gikk dermed flere omganger og forsynte seg fra lunsjbuffeten, det hele ble avsluttet med karamellpudding og noe som lignet på sacher-torte pluss kaffe.
Ut på dekk i vakkert høstvær, nå var vi på vei gjennom Drøbak-sundet, det er alltid litt spennende og jeg grøsser litt ved tanken på Blücher som ligger langt under oss på bunnen av fjorden der.
En drøy time seminar igjen fra 15.30, etter det kraftige måltid var jeg klart litt mer sigen, men med god hjelp av kaffe og isvann klarte jeg å følge med denne bolken også. Så langt følte jeg meg i grunnen ganske flittig og flink.
Nå var både N og jeg klare for å sjekke ut handlemulighetene ombord. For den som ikke vet det, Color Fantasy har en "handlegate" midt i, med flere butikker og spisesteder. Den ene butikken var definitivt for dyr, lekre ting men DolceGabbana og sånt passer ikke så godt for min lommebok. Neste butikk var bedre, mye å titte på og jeg plukket med meg opptil flere plagg inn i prøverommet. Endte opp med en fin brun genser, to par "pilgrim"-øredobber til halv pris, og skinnjakke til sønn som fyller 19 år i morgen. Skinnjakken var noe han ønsket seg, vi hadde sett på den i vanlig butikk i land, og her ombord kostet den nesten 200 kr mindre. Godt kjøp!
Så var det taxfree-butikken, jeg scannet hyllene litt for å planlegge kvote-innkjøp og rasket med meg noe snop jeg ikke hadde sett før, Youghurt-gum tror jeg det het, med naturlig farge og smak. Det smakte ikke så godt, anbefales egentlig ikke (kollegene på jobb får resten av posen).
Kjøpte også en sixpack med Budweiser (ja, jeg liker lyst øl!), klarte å miste den ene boksen ut av emballasjen, det gikk hull på boksen og plutselig sto jeg der og sprutet en høytrykk-ølstråle på mannen i kassa. Ikke med vilje selvfølgelig, men han ble litt sur.
Jeg hadde planlagt å ha masse tid på lugaren til å slappe av, lese, ta en øl, dusje og stelle meg - men hvor var tiden blitt av? Jeg rakk såvidt å dusje og å (nesten) tørke håret, så var klokka blitt 20 og det var tid for å møte resten av gjengen, øverst oppe i 15.etasje, i Observation Lounge. Her ble vi servert en coctail, tror det må ha vært en Cosmopolitan, så toget vi ned i restauranten for å innta tre retters selskapsmeny. Først fikk vi røkt ørret med salat og løjrom, deretter Hjorthefilét med nydelig tilbehør og til slutt pasjonsfrukt-kake. Til dette valgte jeg å drikke rosévin (Santa Rita, meget god), ikke det som passer aller best egentlig, men jeg er litt redd for migrene-anfall og holder meg som oftest unna rødvinen.
I overkant mette vaklet vi opp i observation lounge igjen, for å teste drinkene etc. N og jeg startet med hver vår caipirinha, det har etterhvert blitt en av mine favorittdrinker. God levende musikk og koselig selskap samt god drikke gjorde at det hele ble en fin-fin kveld. Siste del av kvelden/natten ble tilbragt i disco`n, gode gamle discolåter fra 80-tallet skal man slett ikke kimse av ...Hands up, baby, hands up... Vips var klokka blitt 03.30 og mer enn det. Vi forsto at det kanskje var på tide å finne puta. Hvem skulle tro det, at kollegene Skorpio og N var de aller siste som ga opp nattelivet...

7 kommentarer:

Flopsy sa...

Det hørtes jo ut som en ålreit tur, det der. Selv om jeg er helt uenig med deg når det gjelder boller altså. Med rosiner må det være, og helst masse rosiner ;-)

Et boklesende matvrak kunne forøvrig vært en god beskrivelse av undertegnede. Men Hjorthe-filet, Skorpio? Det er vel å gå over grensen ;-)

Skorpionkvinnen sa...

Flopsy, hvetebakst er godt, rosiner er godt, men jeg vil ha det hver for seg og ikke blandet sammen, sånn er det bare med den saken!
Bokelskende matvrak er de beste menneskene, mener nå jeg ;-)
Og Hjorthe-filet...hehe, fristelsen ble for stor til å skrive det sånn. Men det var jo kun helt ordinær hjortefilet, men godt smakte det!

Flopsy sa...

Hjortekjøtt er jo suverene saker. Og Hjorthen med h er ikke så verst han heller..haha.

Sukkerspinnengelen sa...

Jeg skjønner godt at du var litt redusert de 5 neste dagene etter denne utskeielsen. Skjønner godt det. Selvsagt er jeg misunnelig :-)

Skorpionkvinnen sa...

Klart du er misunnelig, Sukkervennen. Men hvordan i huleste visste du at jeg var sliten i 5 dager etterpå??

Sukkerspinnengelen sa...

He he, jeg har nok mer oversikt enn du trur. Skummelt.

Skorpionkvinnen sa...

Rett og slett litt spooky, Sugar...
;-)