onsdag, oktober 24, 2007

København-glimt

Nørrebro var en ukjent del av København for meg, men ettersom denne bydelen har vært sterkt framme i nyhetsbildet siste året var det både spennende og hyggelig å gå på tur sammen med en som har vokst opp her.


Jeg måtte jo se på tomrommet etter Ungdomshuset.


Like ved ligger Assistentens Kirkegård, hvor mange berømte dansker ligger begravet, bl. a. H.C.Andersen.


Denne gravstenen (spesielt gravskriften) likte jeg veldig godt.


Et område av ytre Nørrebro har gatenavn oppkalt etter norrøne guder. Der er det fine skilt på hushjørnene med info om den guden som har gitt gaten navn. Stilig.


Lørdag tok vi turen opp til Frederiksværk i Nord-Sjælland og så utstilling av Andy Summers fotografier fra Police turné-liv på tidlig 80-tall. Fine bilder og lekkert utstillingslokale som vi hadde nesten for oss selv.


Skorpionkvinnen ser på fint bilde av sin gamle helt.
Lørdag kveld var det konsert i Lille Vega. Vi hørte Claus Hempler, dansk musiker som har holdt på en del år, han ga nylig ut kritikerrost cd. Musikken var bra, en slags mellomting av Sondre Lerche og Thomas Dybdahl kan jeg kanskje si...

Søndag gikk vi lang tur nede i havneområdet, Christianshavn, Christiania, Islands Brygge og nesten hele veien tilbake til Nørrebro. (Jeg hadde planer om Louisiana, men sen lørdagskveld med øldrikking og konsert gjorde at dagsformen ikke helt egnet seg til kunstopplevelser...)


I Christanshavn ville jeg gjerne bo hvis jeg hadde vært rik. Helst i en leilighet, selv om husbåtene som mange bor i der også er fine.


Dette gateskiltet er så dansk som noe kan få blitt.